Çektiği fotoğraflarla dikkat çeken ve önemli projelere hayat veren Domaniçli fotoğraf sanatçısı Orhan Durgut, yeni bir projenin çalışmasını yürütüyor. Durgut, asırlar öncesinden Hazreti Muhammed’in devlet başkanlarına İslamiyet’e davet çağrısı olarak gönderdiği mektupları bir kitaba toplamaya hazırlanıyor.

İlçemize bağlı Çamlıcalı köyünden olan Tavşanlı doğumlu olan Kâbe fotoğrafçısı Orhan Durgut’u mektuplara götüren yolculuk 2005 yılında ki kabe ziyareti ile başladı.

TRT Haber’e konuşan Orhan Durgut, “Ben bu şehrin değişimle, hem tanıyanı, hem de belgeleyeni olmak istiyorum. Kısa bir süre sonra da Mekke Belediye Başkanı ile tanıştım. Niyetimi anlattım oda dedi ki vizelerin, evin ve fotoğraf çekim izinlerin benden gerisine karışmam dedi” diye konuştu.

63 yaşındaki Durgut, 14 yıl boyunca Haremi Şerif‘i fotoğraflardı. 2018’de yeniden yollara düştü. İslam coğrafyasına açılıp bu coğrafyada ki şehirlerin İslam tarihinde hikâyesi olan yerlerin mekânların fotoğrafını çekmeye başladı. Bugüne kadar 77 şehrin fotoğrafını çekti.

Durgut, Uman’da Hazreti Muhammed’in 628 yılında devlet başkanlarını İslami davet etmek için yazdığı mektubu gördü, diğer mektupları araştırmaya başladı.

Kâbe Fotoğrafçısı Durgut, “Hikâyeler çok iyi, İslam nasıl yayılmaya başladı. Nelere dikkat edildi. Bu mektupları getiren sahabelerine özellikleri, onların verdikleri özveriler. Bunları insanların önlerine koymak lazım ki İnsanlar İslam’a daha iyi sarılsın” dedi.

Orhan Durgut şimdi fotoğrafları bir kitapta toplamak için kolları sıvadı. Mektuplardan oluşan kitaptan yalnızca 628 tane basılacak.

Editör: Serdar Yiğit