2021'de verilen vaatler de eskiden olduğu gibi yine yeniden yeni yıla ertelendi.

Liste başımız elbette 1984'ten beri ölçülüp biçilen ve 2011 yılında ilk kazmanın vurulduğu Domaniç-Tavşanlı yolu.

İstanbul'a iki boğaz köprüsü, bir tüp geçit, Çanakkale boğazına dünyanın en büyük asma köprülerinden birisi inşa edildi ama bizim 30 kilometrelik İlçemizi bağlı bulunduğumuz ilimize bağlayacak yol bu yılda çeşitli bahanelerle yine yeni yıla ertelendi.

Anlaşılan muziplik olsun diye, 2013 yılı 14 Şubat Sevgililer gününde “ Aşkımız Domaniç-Tavşanlı Yolu gibi hiç bitmesin” paylaşımımız, gelecek yıllarda da güncelliğini korumaya devam edecek!

'İlimiz' Kütahya'nın en büyük komşusu ve en çok trafiğin olduğu Bursa ili bağlantısı, Domaniç- İnegöl yolu olmasına rağmen, tüm illere bağlantılar duble yol haline getirildiği halde Domaniç'ten geçecek Kütahya –Bursa bağlantı yolu da yapılmayan ve ya yapılamayan tek yol olarak kalmaya devam edecek.

“KÜTAHYA BU AYIPTAN KURTULMALI” başlık haberimizin ardından gelen cılız vaatler de yine yeniden yeni yıla ertelendi.

Heyelanlı yolda devam eden kaya düşmelerine dikkat çektik. Önlem alınacaktı! Muhtemelen o iş de yeni yıla ertelendi. “Bari tırmanma şeridi yapın. Asit tankerleri bizi öldürecek” diyoruz. Eski küskü tankerlerle asit taşıma işi yanan tankerlere rağmen bir önlem alınmadan devam ediyor.

Onlarca köyümüzün içme suyu sorununu çözecek olan 2011 yılında harekete geçilen Pazar Alanı Göleti de yine yeniden yeni yıla ertelenmiş olmalı!

Haftalık kazaların meydana geldiği dünyada eşi benzeri olmayan Domaniç çevre yolu kavşaklarını bir adayımız, “Beni seçin 6 ay içinde yaptıramazsam istifa ederim” diyeli 7 yıl oldu. Duyduk ki yeni yıla ertelenmiş!

Domaniç'in otopark sorunu 2019 da çözülecekti, otogar yenilenecekti, Bin bir güçlükle başlatılan topuk yayla ve koca yayla tesislerinde de harekelenme durdu. Unutuldu herhalde. Artık yeni yılda yapılır umarız. Onlarca kez kazılıp kapatılan, Bursa Caddesinde ki Hayme Ana sosyal tesisinde son yapılan kazı çalışmalarında, kaldırıma dökülen birkaç el arabası toprak yüzünden yaşlı yayalar, engelli yaylar altı yedi aydır yaya yolunu kullanamıyorlar, ağaç dallarından ve temizlenmeyen logarların taşması sonucu yaya trafiğine kapanan diğer yaya kaldırımları gibi bu sorunda yine yeni yıla ertelenmiş olmalı.

Vaat edilip yapılmayan ve ya yapılamayan o kadar çok vaat var ki zaten hepimizin malumu!

Peki, tek suçlu siyasiler ve ya seçilmişler mi. Her işe maydanoz olan, insanda iş ve çalışma aşkını körelten sosyal medyacılar ne yapmak lazım. İt ürür kervan yürür diye bir sus, iki sus sonunda onlarda “lanet olsun !” diyorlar mıdır acaba. Her işe karşı Domaniç kaçkını dışarıdan ahkâm kesen bu merdiven altı aslanlarının miyavlamalarından gına gelmiş olabilir mi acaba.

Sevgili okurlar yeni bir yıla girdiğimiz şu zor günlerimizde birlik olup elimizi taşın altına koymamız kaçınılmazdır. Seçtiklerimizi denetlemek başlıca görevimizdir. Onlardan iş beklemek hakkımızdır ama onlara destek vermek te zorunluluğumuzdur. Dışarıdan şunu yapın bunu yapın diye ahkâm kesmek yerine hep birlikte bir şeyler yapalım. Siyasiler de ya vaat etmesinler ya vaatlerini bi zahmet yerine getirsinler sonuçta siz aday oldunuz biz de vaatlerinize kanıp çalışın diye sizi seçtik. HİZMETLERİN ERTELENMEDİĞİ YENİ YILLARA HEP BİRLİKTE GİRELİM İNŞALLAH !

Mustafa Yiğit

Editör: Serdar Yiğit