Domaniç'te gözle görülür şekilde artan sokak köpekleri vatandaşları tedirgin ediyor.

Şehrin merkezi cadde ve sokaklarda köpekler sürü halinde dolaşıyor. Akşam geç ve sabah erken saatlerde vatandaşlar, çocuklar sokağa çıkmaktan korkuyor. Vatandaşlar bu konuda sık sık şikâyetlerini gazetemize iletiyor.

ÖĞRENCİLER, İŞÇİLER HEP TEDİRGİN

Son olarak gazetemizle iletişime geçen İlçe esnaflarından Hüseyin Akgüneş, “Sokak hayvanları çalışan işçi bayanlarımızı, ilkokul ve ortaokul da okuyan çocuklarımızın hayatını olumsuz yönde etkiliyor. Sabah erken işe giden ve gece işten gelen bayan işçiler hep tedirgin. Okul bahçesinde teneffüslerde çocuklarımız tehlike altında.

İLLA BİRİNE Mİ SALDIRMASI GEREKİYOR?

İllaki sokak hayvanları birine saldırıp ısırması gerekiyor. Domaniç Belediyesi ve ilgili kamu kurumlarımız gerekli çalışmalar yapmasına rağmen halkımız yetkili kurumlar ilgilenmiyor gibi algılanıyor. Hâlbuki Domaniç Belediyesi kulübeler yaptırmış ve çözüm üretmeye çalışmaktadır. Fakat hayvan severler tarafından çeşitli yerler aranarak bu çalışmalar amacına ulaşmamaktadır. Elbette sokak hayvanlarına zarar vermeden acı çektirmeden çözüm üretmeliyiz. Gelen kış şartları ve soğuk havalarda sokak hayvanları daha saldırganlaşıyor. Çöp konteynerlerinin etrafında 3-5 tane sokak köpeği oluyor çöp atmaya gelenlerine elindekine saldırıyor ve çöpler eşip dağılıyor.

HAYVANSEVERLERİ ÇÖZÜM ÜRETMEYE DAVET EDİYORUM

Domanic Belediyesi ve ilgi kurumlarımızın çalışmalarını şikayet ederek durduran hayvan severleri de hep beraber çözüm üretmeye davet ediyorum. Mesela hayvan sever kardeşlerimizin evlerinin yakınlarına 4-5 adet kulübeler yaparak hayvan severlerle el birliğiyle sokak hayvanlarına bakılabilir” dedi.

Editör: Serdar Yiğit