Domaniç Belediyesinden çevre ve çöp konteynırı kullanımı ile ilgili duyuru yapıldı.

Duyuruda, “Temiz bir çevrede yaşamak her kişinin en doğal hakkı olmakla beraber, çevremizi temiz tutmak da bireysel bir vatandaşlık görevidir.

Çöp konteynırının kapağını kapatalım

Atıklarımızı yerlere değil çöp konteynırlarına atalım. Temiz bir çevrede yaşamak her kişinin en doğal hakkı olmakla beraber, çevremizi temiz tutmak da bireysel bir vatandaşlık görevidir. Daha temiz bir çevre için atıkların sokak hayvanları tarafından dağıtılmasına meydan vermeyecek şekilde kapaklı çöp konteynırlarına atılması ve mutlaka KAPAĞININ KAPATILMASI, yere dökülmemesi gereklidir. Evsel atıkları kapaklı konteynıra atmayıp kapağını kapatmayanlar ve yere atanlar hakkında 2872 sayılı Çevre Kanunu, 5393 sayılı Belediye Kanunu ve Zabıta Yönetmeliğine göre yasal işlem yapılacağı, suçu işleyenlerin tespit edilemediği durumda ortaklaşa kullanan hane sahiplerine ayrı ayrı işlem yapılacağı hususunu bilgilerinize rica ederiz.

Külleri kül konteynırına atalım

Çöp ve benzeri atıkların geri dönüşüme kazandırmak amacıyla evsel atıkları Evsel Atık konteynırına, Kül vb. Katı atıkları ise Kül Konteynırına atalım ve kapaklarını kapatalım. Konteynırlara; moloz, bahçe pisliği, ağaç yaprağı ve dallarını atmayalım.

Yukarıda belirtilen uyarılara uymayanlar hakkında cezai işlem uygulanacaktır. GEREKLİ HASSASİYETİ GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ. Bir kişi bir evi, bir aile bir mahalleyi, bir mahalle bir şehri güzelleştirebilir.
Birlikte Domaniç'imizi temiz tutalım” denildi.

Editör: Serdar Yiğit