Domaniç Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesi'nin öğrencileri okul yönetiminin oluşturduğu ''Gelecekten Bir Gün'' projesi ile sekiz kurumda meslekleri yaşayarak öğrenecek.

Proje kapsamında Domaniç Belediyesi, İlçe Emniyet Amirliği, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Orman İşletmesi, Domaniç Hastanesi, Hisar İlkokulu, Devlet Ana Anaokulu ve Domaniç Gazetesi ile protokol imzaladı.

Daha sonra öğrenciler merak ettikleri mesleği seçecek ve gruplar halinde seçtikleri kurumda bir gün geçirecekler.

Geçtiğimiz yıl başlayan projede bulunan 12.sınıf öğrencileri projenin kendileri için çok faydalı olduğunu, hiçbir mesleğin dışarıdan göründüğü gibi olmadığını ve her birinin belli zorlukları olduğunu belirtmişti.
Meslek seçerken öğrencilerin çalışma şartlarını bilmeli ve bu şartların kendileri için uygun olup olmadığını gördüklerini söylenen Okul Müdürü Halil Öğütcü, bu gelenekselleşen projeyi ileri ki yıllarda da devam edeceklerini söyledi.

Bu kapsamda, Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesi Müdürü Halil Öğütcü ile Müdür Yardımcısı Atilla Altunay, İlçe Jandarma Komutanı Kubilay Durmaz, İlçe Emniyet Amiri Serhat Akar, Orman İşletme Müdürü Ekrem Oruç, İlçe Hastanesi Başhekimi Hatice Koca Gelen, Hisar İlkokulu Müdür Yardımcısı Ramazan Çevik, Devlet Ana Anaokulu Müdürü Rabi Arıkan ve Domaniç Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Serdar Yiğit ile protokol imzaladı.

Editör: Serdar Yiğit