Kütahya Valiliği Engelli Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından, ilde belgeyi hak eden tek ilkokul Hisar İlkokulu oldu.

Kütahya'da 2021 yılında 20 kuruma "Erişilebilirlik Belgesi" verildi, belge almaya hak kazanan tek ilkokul ise Hisar İlkokulu oldu.

Vali Ali Çelik tarafından Hisar İlkokuluna verilen "Erişilebilirlik Belgesi"ni, İlçe Millî Eğitim Müdürü Mehmet Şentürk, İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit'ten aldı.

Engelli tuvaletlerine acil çağrı butonu, kabartma yazılı levhalar, sarı şerit koridor yolları, tekerlekli sandalye yolu, asansör ve sesli ikaz çağrıları gibi okulda engelli bireylerin engelsiz olarak yaşamaları için büyük emek harcandı.

Engelli vatandaşların engelsiz olarak ulaşabilecekleri bir bölge oluşturan, Okul Müdürü Cihat Kardaş ve yönetimi yoğun emeğin karşılığını alarak ilçemizi de gururlandırdı.

Törende konuşan Kütahya Valisi Ali Çelik, Kütahya'nın 72 erişilebilirlik belgesiyle Türkiye'de 9. il olduğunu söyledi.

Vali Ali Çelik, "72 kurumumuz erişilebilirlik belgesi aldı. Herkes için erişilebilirlik anlayışıyla çalışmaların kesintisiz sürdürüldüğü şehrimizin Türkiye'nin ilk 10 ili arasında yer alması mutluluk verici. Daha iyisi için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Biz hep birlikte güçlüyüz. Sorunlara ve çözümlere hep birlikte eğilirsek engelli bireylerimizin yaşadığı, karşılaştığı zorlukları ortadan kaldırabiliriz" diye konuştu.

Editör: Serdar Yiğit