Domaniç'in Sarıyer ormanına mantar aramaya gidenler, mantar yerine bir römork dolusu çöple karşılaşıyor. Güzelim ormana donunu kilodunu, mutfakta ki tenceresini, şişesini atmış. Bir başka doğa katili, arabasının tekerlerini atarken utanmadan bir de ormanı orman yapan ağaçları yaralayarak sobasını yakacak çıra çıkarmış.

Nereye çöp atılsa çok sayıda doğa sever Yörük Türkmen Domaniç evlatları gelip gazeteye şikayet ediyorlar. (ALLAH ONLARDAN RAZI OLSUN ! SAYILARINI DAHA DA FAZLA DÜŞÜRMESİN) Yörük Türkmen geleneğinde ekmek kutsaldır. Ekmek ise doğadan gelir. Bu yüzden de Yörük Türkmen geleneğinde asla doğaya zarar verilmez. Ama günden güne artan asimile olmuş zalimler, katiler attıkları çöpün toplandığını gördükçe zevke geliyor olmalılar ki Belediyenin çöpleri ücretsiz topladığı bir ilçe de bile çöplerini özellikle biriktirerek gidip ormana atıyorlar. Allah var idarecilerimiz de bu katillere ceza yazmayarak zaten koruyor. Bunlarda içlerindeki pislikleri, yere tükürmenin tadını çıkara çıkara sağa sola, gerine gerine kusuyorlar.

Son olarak Domaniç-İnegöl yolunun sağ tarafında kalan Sarıyer mevkiine mantar toplamaya giden vatandaşların ihbarı üzerine ormana gidip çöpü yerinde tespit etmek istedik. Manzara utanç verici.
Bu ormana çok sık çöp atılıyor. Ağaçlar çok sık kesiliyor ve ya çıra çıkarmak için yaralanıyor.

Birkaç kez yetkililere kişi isimleri de verdik. Suçüstü de yaptırdık. Ama çözüm olmadı. Doğaya atılan çöpler önce toprağı kirletir sonra suyu, ilerleyen yıllarda da doğa bunu bize geri vererek, kendi zahirimizle bizi zehirleyerek öcünü alır. Zaten almaya da başladı.

Bu gün atılan çöpler bizi değil, canımız ciğerimiz evlatlarımıza zarar verecektir. Dünkülerin duyarsızlığını bu gün biz, korona, kanser ve benzeri hastalıklarla ödediğimiz gibi, sel ve yangınlarla, ardından gelen kuraklıkla ödemeye başladığımız gibi yarın evlatlarımızı nasıl katledeceğimizi, doğanın nasıl öç alacağını kestirmek ise düşünen beyinler için öngörmek mümkündür.

YÖRÜK TÜRKMENLERE SESLENİYORUZ

Kayıların Torunları Yörük Türkmen Domanilçliler. Doğaya çöp atan kişi, evlatlarımızın seri katilidir. “Bana dokunmayan yılan” diyerek evlatlarınızın acı içinde ölmesine zemin hazırlamak istemiyorsanız lütfen bunlara dur deyin. Yetkilileri arayın bilgi verin demek isterdik ama 15 yıldır, işe yarmadığını gördük. Bu pisliklere ya dokunulmuyor. Ya da bir dayı ve ya bir partili bulup affettiriliyor. Uyarılara rağmen bu katiller zehirlerini akıtmaya devam ediyorlarsa siz de en azından çekip sosyal medyadan yayınlayın. Ya da getirin biz yayınlayalım. Doğa katillerini deşifre edelim!

Mustafa Yiğit

Editör: Serdar Yiğit