En son 28 Eylül 2021'de söz verildiği halde yapılmayan Domaniç-Tunçbilek yolunun Sanayi- Berçin eski yol ayrımı bölümünün neden yapılmadığı sormuş ve yetkililerden açıklama beklediğimizi yazmıştık.

Tunçbilek istikametinden gelirken aniden daralan virajlı yol, yolun en fazla kaza olan bölümü olduğundan halkında büyük tepkisini alıyor, vatandaşlarda 'hani bu yol bu yıl yapılacak yazmıştınız' diye gazetemize soruyor. Neden söz verenler değil de verilen sözü yazanlar eleştirilir anlamakta güçlük çeksek te basının görevi halkının şikâyetlerini gündeme getirmektir kaidesi çerçevesin de halk adını sorduğumuz soru üzerine partililerden tepki aldık.

Yüklenici firma yetkilileri gazeteye gelip, “ keşke bize sorsaydınız” dediyse de aradan geçen bir hafta 7 güne rağmen tek bir açıklama gelmedi.

Burada muhatap alınmayan gazete de olsa, halkta olsa sonuçta verilen bir söz var. Uyulmayan vaade bir tepki var. Tepki halkın haklı tepkisidir.

Tepki göstermeyenler ise, “ Ya bana dokunmayan yılan” diyenler ya da Domaniç'te çok partisini seven koruyanlardır. Allah korusun bu tehlikeli bölgede kaza herkesin hepimizin başına gelebilir. Trafik kazaları partililere göre gelse ne ala ama bu gün bize bu haberleri yazdığımız için kızan partililer yarın aynı yerde başına kötü bir kaza geldiğinde emin olun ki tecrübeyle sabittir. Bize bu yolu gündeme getirmediğimiz için ne yalakalığımızı ne yandaşlığımı koyacaklarıdır.

Önemli olan testi kırılmadan önlem almak mıdır yoksa sonradan kapı dayaklamak mıdır? Varın siz karar verir.

Bu güne kadar son 20 yılda değil 1984'ten beri olmayan yolumuz ile ilgili bin bir çeşit bahane duyduk. Elbette yine bir bahane vardır kim bilir belki de 30 - 40 yılın en mantıklı bahanesi ile bu yol başlandığı gün sonlandırılmış ve yarım bırakılmıştır.

Sonuç her ne olursa olsun Domaniç Halkının bunu bilme hakkı vardır. Dolayısıyla halka bir açıklama yapılmalıydı diye düşünüyoruz.

NE OLMUŞTU (MEALEN)

İlçemizde birçok kazanın meydana geldiği Domaniç-Tavşanlı yolunun sanayi kavşağından, futbol sahasına kadar yapılacak duble yolun vaat süresi dolmak üzere. Yolun bu bölümünde ise herhangi bir çalışma yok. İhalesi 27 Ocak 2021 yılında yapılan, sözleşmesi imzalanan yolun inşaatı 28 Eylül 2021 Salı günü başlamıştı.

Siyasiler ve yüklenici firma yetkililerinin vaatlerine göre, hava şartları müsaade ederse yolun 1 kilometrelik kısmı, yılsonuna kadar tamamlanacaktı. Hava şartları müsaade etti, ancak yolda her hangi bir çalışma yok. Bu tarihten sonra hava şartları müsaade eder mi onu da bilmiyoruz. Ha şartları müsaade etse bile bir ayda bu tehlikeli yol biter mi bilemiyor konuyla ilgili açıklama bekliyoruz.

Editör: Serdar Yiğit