Geçtiğimiz günlerde gece yarısı ‘akaryakıta zam gelecek’ haberinden sonra bazı akaryakıt istasyonlarının müşterilerine sadece yüz liralık akaryakıt verdiği şikâyetleri üzerine harekete geçen Domaniç Şoförler Odası Başkanı Ahmet Özoğul, “Bu fırsatçılık devam ederse kanuni işlem başlatacağız” dedi.

Gazetemize açıklamada bulunan Şoförler Odası Başkanı Ahmet Özoğul, “ Geçtiğimiz günlerde akaryakıta gelecek zamla ilgili haberler duyulunca bazı benzinlikler müşterilerine 100 liranın üstünde akaryakıt vermemişler. Gelen şikâyetler üzerine konuyu araştırdık.
Gelecek zam nedeniyle römorklara, arabanın bagajına bidonları saran gelmiş benzinliklerde böyle bir karar almışlar.
Ancak, bize gelen şikâyetlerin çoğu, Domaniç Kooperatifine servis çeken araçlar. Bidonlarla gelip fırsatçılık yapmak ne kadar yanlışsa servis araçlarına 100 liralık akaryakıt vermek ve normal satışları zamlı fiyattan sonra yapmakta o kadar fırsatçılıktır.
İlçemizde 3 benzinlik var. Bu uygulamayı sadece benzinliklerden ikisi yapmış. Bazı kooperatif üyelerimiz İnegöl’de ki benzinliklerle anlaşma yapmışlar. Domaniç’in parasını dışarı kaçıran bu uygulamada doğru değil.
Bir birimize en çok muhtaç olduğumuz şu ortamda kimse kimseye fırsatçılık yapmasın. Pireye kızıp yorgan yakmasın. Fırsatçılığını tekrarı halinde lütfen bize bildirin biz de kanuni işlem başlatalım” dedi.

Editör: Serdar Yiğit