Eğitimci-yazar Yakup Çelebi'nin Köyde Yaşayan Yönetmen: Ahmet Uluçay kitabı, Venedik Yayınları'ndan piyasaya çıktı. Kitap, Nisan 2021 tarihinde piyasaya sürüldü.

Tavşanlı'da bir okulda öğretmen olan Yakup Çelebi'nin 6 yıl gibi uzun bir süre araştırarak yazmış olduğu bu eser, Tavşanlı'da bulunan kitapçıların yanı sıra internet üzerinden de temin edilebilir.

 Kitap, biyografi tarzında hazırlanmış olup, bunun yanında Ahmet Uluçay'ın filmleri, yayımlanmamış senaryoları, filmlerinde kullandığı ilginç motifler, yurtdışı seyahatleri ile Uluçay'ın yazdığı kitap ve şiirleri de içermektedir.

  İçinde hiçbir yerde yayımlanmamış 16 adet orijinal fotoğrafla zenginleştirilen kitap, sayfaları arasında birçok ilki de bulundurmaktadır:

Kitabın Ahmet Uluçay'ın ailesi, yakın arkadaşları ve sinemacı dostlarıyla bizzat görüşülerek ve alan araştırması yapılarak yazılması. Uluçay'ın TBMM Üstün Hizmet Ödülü alması. 1979 yılında Türkiye çapında şiir ve edebiyat alanında çıkarttığı TÜRKÜMÜZ DERGİSİ' ni belgeleriyle ortaya çıkarması. Hiç kimsenin bilmediği ve yazmadığı kısa filmleri. İlk kez yayımlanan şiir ve senaryoları ortaya koyması gibi bir çok ilki de sayfaları arasında bulunduruyor.

Yazar Yakup Çelebi, “Kitabı okurken Ahmet Uluçay'ın içimizden biri olduğunu damarlarımıza kadar hissedecek, gururlanacak, bu hazla sayfalar arasında kaybolacaksınız” diyor.

Editör: Serdar Yiğit