Türkiye'de her yıl 24 KasımÖğretmenler Günü olarak kutlanır. 24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün "Millet Mekteplerinin Başöğretmenliğini kabul ettiği gündür.

24 Kasım Öğretmenler Günü İlçemizde çeşitli etkinliklerle Pandemi şartlarında kutlandı.

Hisar İlköğretim Okulu Salonunda yapılan kutlama etkinlikleri Resim Öğretmeni İlkay İlknur Ünver Avaçar  önderliğinde okul öğretmenleri tarafından yapılan resim sergisi ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan program da, Domaniç Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şentürk salonu dolduran kalabalığa hitaben yaptığı günün anlam ve önemini içeren konuşmasında, öğretmenlik mesleğinin güzelliklerini anlattı. Şentürk, “ İçinde sevgi olmayan öğretmenlik yapamaz. Sevgi sadece okula değil, öğrenciye değil, vatana millete, çiçeğe böceğe olacak öğretmen her şeyden önce her şeyi sevecek. Sevecek ki mesleği için fedakârlık yapabilecek” dedi.

Emekli öğretmenleri de anan Şentürk kendilerini yetiştiren ve hala rehberlik yapan emekli öğretmenlere de teşekkür etti.

Türk Tarih Kurumu tarafından hazırlanan öğretmen videosu ise salondan büyük alkış aldı. Ben bir öğretmenim şiiri, emekli öğretmenlerle yemekli sohbet videosu ve emekli öğretmenlerin anılarının anlatıldığı video gösteriminin ardından , yeni emekli olan öğretmenlerden Muzaffer Sonel Küçük ve Veysel Bilgili ’ye Hizmet Şeref Belgesi takdim edildi.

Öğretmenlik mesleğine yeni başlayan Seher Özkan yaptığı konuşmasında, “ Bir milleti değiştirmeye aday öğretmen olduğumun bilinciyle öğretmen oldum” dedi.

SPORTİF ETKİNLİKLERDE DERECEYE GİRENLERE PLAKET VERİLDİ

Masa Tensi ve Dart atışında dereceye giren öğretmenlere plaket ve madalya töreninin ardından, Resim Öğretmeni İlkay İlknur Ünver Avaçar, salonu dolduran kalabalığın önünde canlı canlı koro eşliğinde büyük bir tabloya Atatürk resmi yaparak 24 kasım Öğretmenler Günü Kutlamasına son noktayı koydu.

Etkinliğe katılan İlçe Kaymakamı Muhammed Enes İpek, Domaniç Belediye Başkan Yardımcısı Şuayip Çakır, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Özoğul ve İlçe protokolü öğretmenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

24 Kasım ne zaman Öğretmenler Günü oldu?

Türkiye'de her yıl 24 Kasım, Öğretmenler Günü olarak kutlanır. 24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün "Millet Mekteplerinin Başöğretmenliğini kabul ettiği gündür. Bu yüzden ülkemizde 24 Kasım 1981’den beri Öğretmenler Günü olarak kutlanır.

Editör: Serdar Yiğit