“Kütahya, Domaniç’e doğalgaz vermiyor, verenlerin de önünü kesiyor” iddiaları üzerine Domaniçliler tepkilerini artırmaya başladılar. Artan kömür fiyatları ile iyice zora giren Domaniçliler, sosyal medyada verdikleri tepkilerle CİMER başta olmak üzere ilgili platformlarda sesini duyurmaya çalışıyor.

Yeşil örtüsü, ormanları ile meşhur Domaniç’te halk havayı kirleten, ormanları yok eden kömür yakıtından kurtulmak, doğal gaza geçmek istiyor. Ancak tarihi Domaniç’e doğalgazı getirmekle yükümlü Kütahya, Domaniç’e kulaklarını tıkıyor. Bunun üzerine Domaniç Belediyesi İnegöl İngaz’dan doğalgaz almak istiyor. Ancak Domaniç Kütahya’nın sınırları içinde olduğundan İlden izin alması gerekiyor. Kütahya Çinigaz buna da müsaade etmiyor.

Son zamanlarda artan kömür fiyatları ile iyice zora giren Domaniçliler. Kütahya’nın bu duyarsızlığına ve ayrımcılığına tepkilerini sosyal medyada dile getirmeye başladılar.

Geçtiğimiz günlerde İlçeye gelen Kütahya Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Ahmet Erbaş, Domaniç’ten Kütahya Çinigaz’a, “Ya ver ya sınırlarından çıkart” diye seslenmişti.

Domaniç Belediyesinin taleplerini defalarca olumsuz yanıt veren Kütahya Çinigaz’dan ümidi kesen Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk. Bursa/İnegöl’de ki İngaz’dan talepte bulundu. Ancak Çinigaz Domaniç’in kendi ruhsat sahasında olduğunu açıklayarak İngaz'ın önünü kesti. Bu gelişmenin üzerine EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna) lisans sahasının İngaz’a devredilmesi için müracaat da bulunuldu.  Bu müracaat sonucunda da Çinigaz Domaniç'i 2021-2026 yatırım programına aldıklarını açıkladı. Seyitömer ve Tunçbilek gibi beldeler 2021-2023 yatırım programında yer alırken Domaniç’in 2026 ya kadar ucu açık bir programa alınması İlçe halkını çileden çıkardı.

Sosyal Medyada bir araya gelen Domaniçliler. CİMER başta olmak üzere ilgili mercilere Kütahya’nın bu ayrımcılığını şikayet ediyorlar.

CİMER ve diğer kurumlardan gerekli destek gelmezse, Domaniç halkı pahalı kömürü ve Domaniç ormanlarını kirleten Tunçbilek kömürünü çeşitli platformlara taşımayı düşünüyor. 

Editör: Serdar Yiğit