Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Domaniç’teki parti teşkilatının birinci olağan kongresine katıldı.

https://www.youtube.com/watch?v=uIS3LZ748p0

Tek listeyle yapılan İlçe yönetimine, tek liste ile giren mevcut İlçe Başkanı Fatih Yalçınsoy, yapılan birinci kongrede, Yeniden Refah Partisi  (YRP), Domaniç İlçe Teşkilatının ilk seçilmiş İlçe Başkanı oldu.

İlçe teşkilatlarının kongreleri ve bir dizi ziyaret için Kütahya’ya gelen Yeniden Refah Partisi Genel Fatih Erbakan, gezisinin son gününü Domaniç’e ayırdı.

3 SAATLİK GEÇİKMEYLE BAŞLADI

Erbakan’ın Domaniç ziyareti Hayme Ana’nın kabrinden saat 15:00’de başlayacaktı. Ancak partililerden alınan bilgiye göre Tavşanlı İlçe Teşkilatının Genel Başkan Erbakan’ı bırakmak istemediğinden program 3 saat gecikmeyle başlayınca,  ilk ziyaret yeri olan Hayme Ana türbesi programdan çıkarıldı ve akşam dönüş saatine bırakıldı.

PARTİ BİNASININ AÇILIŞINI YAPTI

YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, Domaniç’te ki parti binasının açılışını yaptıktan sonra meydana toplanan partililere kısa bir konuşma yaptıktan sonra, İlçe Teşkilat binasını inceledi.

Daha sonra belediye toplantı salonun da yapılacak kongre için esnaf ziyaretinin ardından salona geçildi.

BABASI MERHUM ERBAKAN VE MİLLİ GÖRÜŞ DAVASINI ANLATTI

Salonu dolduran kalabalığa hoş geldiniz konuşması yapan Domaniç İlçe Teşkilatı Başkanı Fatih Yalçınsoy’un ardından, İl Başkanı’da Fatih Erbakan’la tanışmalarını ve inandığı davaya hizmet için Yeniden Refah Partisin de yer aldığını anlattı.

İl Başkanının ardından sahneye çıkan Genel Başkan Fatih Erbakan, “ Biz, yola ikinci kırk yıl için çıktık diyoruz. Bu kırk yıl ikinci kırk yıl ise, demek ki bunun birde birinci kırk yılı vardır. O da Merhum Erbakan Hocamızın ve Milli Görüş davamızın ilk kırk yılıdır.

İlk kırk yılda neler oldu ? Leopar tanklarının yapan Erbakan hoca Türkiye’de dizel sistemini geliştirdi. İlk dizel fabrikasını kurdu.  Bir deha olan Erbakan hocamızın okul notları ortalamasını 60 yıldır aşan olmamıştır.  1974’de Amerika’ya rağmen Kıbrıs Fetheden Hocamız, kendisini uyaran Amerikan elçisini kovmuş ve derhal incirlik üssünün kapatılması talimatını vermiştir.

54. Hükümette Türkiye’nin ilk denk bütçesini yaparak halkın her kesimine yaptığı büyük zamlarla Türk halkını, esnafını, çiftçisini rahatlatmıştır. Az önce esnaf ziyaretinde bir esnafımız, ‘ Rahmetli Erbakan döneminde paralar kulaklarımızdan fışkırıyordu’ demişti.  Erbakan Hocamız hortumun önünü kesmiş, ağır sanayi hamlesini başlatmış. Geliştirdiği havuz sistemiyle halkın refah düzeyini yükseltmiştir.  Kuruduğu partiler kapatılsa da o yılmadan mücadele etmiş. Adalete, liyakata önem vermiştir. Zülfü Livaneli anlatıyor. Ceza evinde aşırı sol gruplar, cezaevi şartlarının düzeltilmesi için Erbakan hocaya gitmişler Hocamız da derhal diyerek bunlar bizden değil ya da bana muhalifler demeden cezaevi şartlarının düzeltilmesi talimatını vermiştir.  Erbakan Hocamız, mecliste hükümete ve diğer liderlere eleştiri yaparken onlara hakaret etmemiş bilakis yüzlerini güldürmüştür.  Hocamız kısacık hükümet döneminde G8’leri kurmuştur.  İşte bizde ikinci kırk yılda Milli Görüş davamızın hizmetlerini bu çizgiden yürüyerek daha da yükselteceğiz.  Bizde 57 islam ülkesiyle G60’ları kuracağız.  3 yılda 300 bin üyeye ulaştık. Arkamızda ne güçlü devletler var, ne de medya var. Kongremiz havalı partilerin üç katı büyük bir katılımla yapıldı. Üye sayımızı çoğu partinin dört beş katı. Emin ve hızlı adımlarla iktidara geliyoruz” dedi.

TEK LİSTEYLE SEÇİM YAPILDI

YRP Domaniç İlçe Teşkilatı Birinci Olağan Kongresinde tek listeyle yapılan seçimde Fatih Yalçınsoy İlçe Başkanı seçildi.

HAYME ANA’YA GEÇİLDİ.

Gecikme nedeniyle iptal edilen Hayme Ana Töreni, kongre sonuna alındı. Erbakan ve beraberinde ki heyet Çarşamba köyünde ki Hayme Ana türbesine geçti.

Yeniden Refah Partisi Domaniç İlçe Kongresine, Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, Çukurca Belediye Başkanı Emin Taşgın, Ak Parti, Deva Partisi ve İyi Parti İlçe Teşkilat Başkanları Ve Partililer Katıldı.

Editör: Serdar Yiğit