Domaniç’te 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Orman İşletme Müdürlüğü tarafından fidan dikim töreni düzenlendi. Gürgenyayla Orman İşletme Şefliği Kantar Depo Mevkiinde düzenlenen törende 850 karaçam, 50 ceviz ve 50 badem fidanı toprakla buluştu.

Kaymakam İpek, fidan dikme etkinliğinde yaptığı konuşmada  “Amaç, ağaçlandırma seferberliği. Her yıl 11 Kasım’da Türkiye çapında ağaçlandırma seferberliği söz konusu. Bu projenin temel felsefesi, çevre bilincini artırmak, ağaç ve orman sevgisini aşılamak ve bu sayede gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak. Hep birlikte daha yeşil bir Türkiye için çaba sarf edeceğiz. Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber efendimiz de, bir Hadis-i Şerif'inde 'Yarın kıyamet kopacağını bilseniz de, bugün elinizdeki fidanı dikin.' demektedir." Her şeyden önemlisi ağaç dikmek bizim vatandaşlık görevimiz diye düşünüyorum. Katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Etkinliğine;  Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, Çukurca Belediye Başkanı Emin Taşgın, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Özoğul, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Serdar Yiğit