Domaniç Belediyesinin 2022 yılı bütçesi 14 milyon 500 bin lira olarak belirlendi.

Bütçe çalışmaları, Domaniç Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanarak, önce Başkanlık ve Encümen incelemesine daha sonra Belediye meclisine sunuldu. 2021 yılı bütçesi oy birliği ile onaylanıp, kabul edildi.

Belediye bütçesi imkanlarında Domaniç halkına hizmet etmeye çalıştıklarını belirten Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, “14 milyon 500 bin lira olan 2022 yılı bütçemizin 2 milyon 933 bin lirasını personel gideri, 441 bin lirası Sosyal Güvenlik Kurumların Devlet primi giderleri, 6 milyon 360 bin lirasını mal ve hizmet alım giderleri, 530 bin lirası faiz giderleri, 643 bin lira cari transferler, 2 milyon 553 bin lira sermaye giderleri, 230 bin lira sermaye transferleri ve 810 bin lirası ise yedek ödenekler giderleri olarak ayrılmıştır. Gelir gider bütçelerinin ayrıntılı bir şekilde belirtildiği komisyon raporunun okunmasından sonra kabul edilen 2022 yılı bütçesinin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Titizlikle yürütülen bütçe çalışmaları için görevli personelimize ve belediye meclis üyelerimize teşekkür ediyorum.

Doğalgaz için mücadele etmeye devam edeceğiz

Ayrıca, meclis toplantımızda Doğalgaz sorunu tekrar dile getirdik. Doğalgazı ilçemize kazandırmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Bu süreçte yazışmalarda gerçekleştiriyoruz. EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu)’nın gelen yazısına istinaden 2021-2026 döneminde gaz arzı sağlanması planlanan yerleşim yerleri listesine başvurumuz alınmış Çinigaz şirketince doğalgaz ulaştırılması planlanmaktadır. Deniliyor.
Bu mücadelemiz kapsamında, 2022 yılına yatırım programına alınması için Belediye Meclis kararımızı da almış bulunmaktayız. Sonuna kadar Doğalgaz için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Editör: Serdar Yiğit