MHP Kütahya İl Teşkilatı Domaniç’te yaptığı halk toplantısında konuşan Kütahya MHP Milletvekili Ahmet Erbaş, “Çinigaz’a sesleniyorum. Ya Domaniç’e doğal gaz ver. Ya da Domaniç’i sınırlarından çıkarda, biz de İnegöl firmasıyla görüşelim. Domaniç’in yolları çok tehlikeli çare olan yok. Bu devirde Hayme Ana’nın topraklarında suyu olmayan köyler var. Telefonlar çekmiyor. Hastane inşaatı durmuş” diye konuştu.

KÜTAHYALI OLUP TA İLK DEFA DOMANİÇ’E GELENLER VAR

Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya Teşkilatı, Milletvekili Ahmet Erbaş, Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, İl ve ilçe yönetimleri ile Domaniç’te yaptığı halk toplantısında konuşan Erbaş, “ Kuruluşun toprağı, Hayme Ana’nın memleketi, Ata yadigârı diye övdüğümüz Domaniç mağdur ediliyor. Şu anda aramızda bile Kütahyalı olup ta ilk defa Domaniç’e gelenler var” dedi.

YA DOMANİÇ’E DOĞALGAZ VER, YA DA DOMANİÇ’İ SINIRLARINDAN ÇIKART

Erbaş, “Sürekli göç veren ilçemize ne zaman bir sanayici gelecek olsa, doğal gaz yok diye geri adım atıyor. Burada bulunan basın yazar mı bilemem ama siyaset yapmaya gelince, meydanları boş bırakmayan, ticaretin dışında Milliyetçi Hareket Partisine karşı propaganda yapan, Çinigaz’a sesleniyorum. Kardeşim ya bu Domaniç’e doğalgazı getir, ya da Domaniç’i sınırlarının dışına çıkart ta, bizde İnegöl’de ki firmayla görüşelim” ifadelerini kullandı.

DOMANİÇ-İNEGÖL YOLU TEHLİKE SAÇIYOR

Erbaş, “1071 de tapusunu aldığımız bu topraklarda ki devletimizin kuruluşunu Domaniç’te gerçekleştirdik. Ama Domaniç'in suyu olmayan köyleri var. Domaniç’te telefonlar çekmiyor. 1400 liraya kömür bulamıyoruz. Domaniç-İnegöl yolu tehlike saçıyor. Domaniç-Tavşanlı yolu malum yıllardır kör topal ilerliyor. Hastane inşaatı durmuş. Müteahhit niye kaçtı, işi niye bıraktı bilmiyoruz. Ama Domaniç’te hastane yok. Çok stratejik olan Domaniç yolu, 50 yıldır şöyle olacak böyle olacak diye tartışılıyor. Bırakın tartışmayı bu yol en kısa zaman da en az 3 şeritli olmalı ki. Devrilen kamyonlar en azından trafiği engellemesin. Ekonomi bozuk, şartlar ağır. Belki duble yol şu şartlarda yapılamaz ama acilen üçüncü şerit yapılmalı. Domaniç tanınsın istiyoruz, Aizonai tanınsın istiyoruz. Ama 500 bin nüfuslu Kütahya’nın 450 bini Aizonai’den de, Domaniç’ten de haberleri bile yok. Domaniçliler, Dünyanın hiçbir yerinde sonbahar Domaniç kadar güzel değil. Bari siz buraların tanıtımı için fotoğraflar çekip paylaşın. Sizler bir şeyler yapın. Biz MHP olarak bir karar aldık ve İstişare toplantılarımızı ilçelerde yaparak tanıtımı ve kaynaşmayı sağlamak istiyoruz” diyerek konuşmasının tamamlayan Erbaş sözü muhtarlara bıraktı.

2 YILDIR YARDIM ALAMIYORUZ

Milliyetçi Hareket Partisi halk toplantısında söz alan Domaniç Muhtarlar Derneği Başkanı ve Sarıot Muhtarı Sadık Eryaşar , “ Sayın Vekilim bizim sıkıntılarımız çok fazla. Sularımızda sıkıntılarımız var. Yollarımızda sıkıntılarımız var. 2 yıldır köy yardımı alamıyoruz. Ak Partili Vekilimiz Ceyda Çetin Erenler, kilitli taş söz vermişti, hala bir ses çıkmadı. Çöp konteynerlerimiz yok. Siz bunları dile getirseniz, bunlarla bir ilgilenseniz çok memnun oluruz” dedi.

BİZ ÇALIŞIYORUZ

Domaniç MHP İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Arif Varol’da yaptığı konuşmasında, “ Sayın Vekilim sanki biz bir şey yapmıyormuşuz gibi algılıyorlar da, bizim susuz köyümüz yok. Köylerimizin çoğu orman köyü ve biz su getirmek için ormandan izin alamıyoruz. Bu yüzden de birkaç köyümüz de su sıkıntısı var.  5-6 köy haricin de temiz su içen köyümüz yok. 2 sulama göledimiz var, 2 içme suyu göledimizin de projeleri var. Önümüzdeki yıllarda olur inşallah. Gücümüz yettiğince büyük köylerimizin alt yapı hizmetlerini yaptık. Bazı köylerimize sıcak, bazı köylerimize normal asfalt yaptık” dedi.

1946’DAN BERİ İMAM SORUNUNUZ VAR

Bazı muhtarların, “Hala İmamımız yok” demesi üzerine söz giren Vekil Erbaş, “1946’da da Menderes’ten İmam istemişsiniz bu gün benden de imam istiyorsunuz. İmamlar artık aşmışlar. Lojmanı olmayan köylere küçük köylere gitmek istemiyorlar. Bu işte Allah rızası kalmamış. Köyünüzden imamlar yetiştirmenin yoluna bakın. İmamlar gitmek istemiyor” dedi.

Berçin Köyü Muhtarı Ali Rıza Kocabaş, “ Köyüm de ki kritik yerlere hala aydınlatma direği alamadım. Ana yol üstünde ki köyümde sık sık kazalar oluyor.  3 vatandaşımı kaybettim. 20 kadar hayvan telef oldu. Köyüm de Osmanlı’dan kalan son kale göçmek üzere kimse ilgilenmiyor. Yalandan bir şeyler yapıyormuş gibi bir iki kepçe gönderiyorlar. Onlar da birkaç gün çalışıp gidiyor. Bunu sizlere söyledim diye biz dışarda kötü oluyoruz. Bize baskı yapıyorlar. Ben de kimse baskı yapmasın diye burada bunu sana söylüyorum.  İnegöl’de 8720 oturuyor, 125 hane Berçinli İnegöl’de köylüm gitmesin diye. 110 dönüm yer verdim. 600 önüm daha verebilirim ama bizi kandırıyorlar. Sürekli bahane bulup Domaniç’e bir şey yapmıyorlar. Hayme Ana törenleri olur kimse gelmez 100 kişi anca katılır. Bir şey isterler verirsin çivi bile çakılmaz” diyerek sorunlarını sıraladı.

Bunun üzerine MHP Domaniç İlçe başkanı Yıldıray Aydın söz alarak, “Berçin Kulesini Valimiz yaptıracak. Elimizden geleni de yapacağız” dedi.

Vekil Erbaş ise, “ Kule için Sayın valimiz 3 defa geldi. Kule yapılacak. Hayme ana törenlerine 15 bin kişi geldi ” diyerek Berçin muhtarının heyecanını yatıştıran vekil tüm katılımcılara teşekkür etti.

Muratlıspor Kulübü Başkanı Mehmet Gün'de kendi elleriyle hazırladığı yakma resimleri MHP Milletvekili Ahmet Erbaş'a ve Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık'a hediye etti.

Editör: Serdar Yiğit