Türk Kızılay Domaniç temsilciliği tarafından organize edilen Kızılay Haftası etkinlikleri ilçe de dolu dolu geçti. İlçe Kaymakamı Muhammed Enes İpek, Siyasi Parti Temsilcileri, İl Genel Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Sivil Toplum Örgütleri, Daire Amirleri ve vatandaşlar, Türk Kızılay Domaniç Temsilcisi Tuğba Üzülmez’i ziyaret etti.

Kızılay gönüllüleri ilkokul ve anaokulu düzeyindeki eğitim yerlerini ziyaret edip Kızılay eğitimleri, afet bilinci ve Kızılay gönüllülüğünü anlatan animasyon filmin gösterimini yaptı. Yarışmalarda derece yapan öğrencileri ödüllendirdi.

Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında Hisar İlkokulu 3. Sınıf öğrencilerinin konferans salonunda düzenlediği etkinliğin sunumunu 3. Sınıf öğrencisi Zeynep Karakoyun yaptı.

Türk Kızılay Domaniç Temsilcisi Tuğba Üzülmez’in de katıldığı etkinlikte, 3/A sınıfı öğrencisi Elif Koyulmuş, 3/B sınıfı öğrencisi Elif Su Yeşilyurt ve Atakan Yiğit ‘ Kızılay ‘ şiirini okudu. Daha sonra 3/A sınıfı öğrencileri ‘Kızılay’ın hizmetlerini’ anlatan bir sunum yaptı.

Kızılay ile ilgili koru gösterisi yapan 3/C öğrencilerinin ardından, 3/A ve 3/B öğrencileri Kızılay ile ilgili özlü sözleri okudu.

Son olarak Kızılay Haftası nedeniyle düzenlenen resim ve şiir yarışmasında ödül alan öğrencilere Kızılay gönüllüleri tarafından ödülleri dağıtıldı.

Tören sonrası açıklama yapan Türk Kızılay Domaniç Temsilcisi Tuğba Üzülmez, “Hisar ilköğretim okulunun Kızılay haftası dolayısıyla yapmış olduğu programa gönüllülerimizle birlikte katılıp kızılay konulu resim yarışmasında ödül alan öğrencilerimize hediyelerini verdik Hisar ilkokulu müdürü Cihat Kardaş ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz iyi ki varsınız. Yıllara, aylara, haftalara, günlere sığmayan iyiliktir Kızılay” dedi.

Kaymakam Muhammet Enes İpek’i makamında ziyaret eden Temsilci Üzülmez, Kızılay yeleğini Kaymakam İpek’e takdim etti.

Yine Kızılay haftası kapsamında Kızılay gönüllüleri Haymeana anaokulu öğrencileri ile bir araya geldi.

Devlet Ana Anaokulu öğrencileri de Domaniç Kızılay Temsilciliğini ziyaret etti.

Editör: Serdar Yiğit