Domaniç Açık Cezaevi inşaatı hızla devam ediyor bugüne kadar projenin yüzde 45 tamamlandı. İlk kazma bu yıl Nisan ayı başında vurulmuştu. AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Özoğul, açık ceza evinin tamamlandığında ilçe ekonomisine ciddi katkı sunacağını söyledi.

Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Özoğul ve yönetimi açık cezaevi inşaatını inceledi.

Burada inşaata yönelik bilgiler veren Ak Parti İlçe Başkanlığı Tanıtım ve Medya Birim Başkanı Volkan Çelik, kalın harmanda yapımı devam Domaniç Açık Cezaevinin, %45'inin tamamlandığını söyledi.

Çelik, 17 milyon 500 bin TL'ye ihale edilen açık cezaevinin Betonarme Karkas olarak 7.403.90 m² alan üzerine yapıldığını ifade etti.

İhaleyi alan Evrensel Yol İnşaat A.Ş. firma yetkilerinin aldığı bilgiyi aktaran Çelik, 2022 yılı Mart ayında Domaniç Açık Cezaevi teslim edileceğini bildirdi.

EKONOMİK KATKISI BÜYÜK OLACAK

Açık cezaevi faaliyete geçtiğinde büyük ekonomik katkıları olacağını anlatan Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Özoğul, ,“Açık cezaevleri, hükümlülerin çalıştırılması esası üzerine kurulmuştur. Bu ne demek, Açık cezaevlerinde ahşap, seramik, takı, dokuma, tarım gibi birçok iş yapılır ve satış ciroları birçok şirketten iyidir. Yani, ilçemize yapılan Açık Ceza Evi de bu şekildedir. Açık ceza evimiz Belediyemize ait arıtma tesisine yakın bir bölgededir. Bu alan 80 dönüm üzerinde olduğu için tarıma da elverişli bir alandır. Bu alanda kader mahkûmları belki tarım ile belki de Domaniç'te üretilen her ürünün paketlenmesi ile Domaniç adı altında bir marka oluşturabilir. Açık cezaevimizin ilçemize kazandırılmasında emeği geçen herkese, tüm siyasi partilerimize, vekillerimize, bürokratlarımıza, Başkanlarımıza, Sivil toplum örgütlerimize, adımlarını atan her bir bireye çok teşekkür ederim” dedi.

Editör: Serdar Yiğit