Tv8'de yayınlanan MasterChef Türkiye'nin 101. bölümü Kütahya Aizanoi Antik Kenti'nde gerçekleştirildi. Kütahya Valisi Ali Çelik'in Domaniç'ten söz ettiği bölümde ilçemizden de görüntüler yer aldı.

MasterChef Türkiye'nin 101. bölümünde Kütahya Valisi Ali Çelik de hem Kütahya'yı hem de Aizonai Antik kentini izleyicilere tanıttı. Kütahya Valisi Ali Çelik, " Kütahyamız kuruluşun ve kurtuluşun şehri. Bir tarafta Dumlupınar kurtuluş savaşımızın geçtiği ve kazanıldığı topraklar, bir tarafta kuruluşun toprağı Domaniç. Söğütle beraber Osmanlı Devletimizin kurulduğu topraklar Domaniç. Yaklaşık 400 yıldır Kütahyamız beylerbeyliği yapmış. 4 tane şehzademizin yetişmesine katkı vermiş. Bu yönüyle de saray etkisini kendisinde hissettiriyor. Tabii bu da mutfağına yansıyor" dedi.

Türkiye'nin en çok izlenen programların MasterChef'te, gazetemizinde yardımcı olduğu Domaniç Dağlarından sonbahar görüntüleri ve Hayme Ana türbesinin görüntüler yer aldı.

MasterChef Türkiye yarışmacıları, dokunulmazlık oyunu öncesinde Kütahya'yı gezerek eğlenceli dakikalar yaşadı. Kütahya'da çini denilince adını altın harflerle yazdıran Sıtkı Olçar Çini Müzesi'ni de gezerek, hem Sıtkı Olçar hem de çini sanatı hakkında bilgiler aldılar. Ardından da Sıtkı Olçar'ın kendisi gibi Çini sanatçısı olan kızı Nida Olçar'ın atölyesi'ni ziyaret edip, çini sanatından kesitler öğrendiler.

Eğlenceli dakikaların da yaşandığı yarışmada Kütahya yemekleri tanıtılırken, yarışmaya Jüri olarak, Kütahyalı iş insanı Ali Güral, Kütahyalı dünyaca ünlü çini sanatçısı Nida Olçar, Osman Baş, Yöresel Lezzet Uzmanı Nurdan Behice Doğru, Sosyal Medya Fenomeni Sanem Benli yarışmacıların yemeklerini oyladı. Yarışmacılar son bölümde dokunulmazlık oyununda Kütahya'nın yöresel 5 çeşit yemeğini yaptı.

Editör: Serdar Yiğit