Geçtiğimiz hafta Eskişehir'de toplu açılış töreninde bir vatandaş "Kimsem yok, yardım et" diye bağırdı. Protokolde bulunanlar vatandaşı dinlerken, Erdoğan'ın kafasını çevirip kalabalığa "Hazır mıyız" diye seslenmesi dikkat çekmiş ve ülke gündeminde yer edinmişti. Eskişehir'de bir yerel gazetenin köşe yazarı da bu kişinin Domaniç bölgesinden gelen bir muhtar olduğunu yazdı.

Eskişehir İstikbal Gazetesi köşe yazarı Murat Taşkın, “Bağıran vatandaş için zaten yapılacak ne varsa yapılmış” başlıklı köşe yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan bağıran kişinin Domaniç'ten bir muhtar olduğu iddiasını kaleme aldı.

Yazar Taşkın, AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı'nın aktardığına göre vilayet meydanında -“Evim yandı. Sahipsizim. Kimsem yok. Perişan durumdayım” diye bağıran vatandaşın, Kütahya'nın Domaniç bölgesinden Eskişehir'e geldiğini ve bir muhtar olduğunu yazdı.

Yazarın yazısının tamamı ise şöyle;

“Cumhurbaşkanı Erdoğan Vilayet Meydanında toplu açılış töreni gerçekleştirirken ve tam da kurdeleyi kesecekken topluluk arasından bir vatandaş bağırmaya başlamıştı.
-“Evim yandı. Sahipsizim. Kimsem yok. Perişan durumdayım” diye bağıran vatandaşı Erdoğan'ın yanında bulunan Eskişehir milletvekili Nabi Avcı “Merak etme. İlgileneceğiz. Burası yeri değil.” dercesine eliyle bağıran kişiyi sakinleştirmeye çalıştığını, o sırada Erdoğan'ın “Hazır mıyız?” diyerek kurdeleyi kestiğini yazmış ve “Açılış töreni bittikten ve Erdoğan gittikten sonra o bağıran vatandaş ile ilgilenildi mi?” diye sormuştuk.


Milletvekili Nabi Avcı aradı söz konusu yazımız ile ilgili…
Öncelikle, bağıran vatandaşı sakinleştirmek, “İlgileneceğiz merak etme” anlamına gelecek hareketinin sosyal medyada “Vatandaşı susturmak istedi” şeklinde yorumlanmasına üzülmüş…
-“Ben hem tam kurdela kesimi sırasında bağırarak yardım isteyen vatandaşı sakinleştirmek için, hem de o bağırınca partililer yanlış anlayıp üzerine hücum etme ihtimalini ortadan kaldırabilmek için elimle ve vücut dilimle sakin olmasını hissettirmeye çalıştım” dedi.
Ardından da…
Tören tamamlanır tamamlanmaz bağıran vatandaşla ilgilenip, hikayesini dinlediklerini ifade etti.


Nabi Avcı'nın aktardığına göre vilayet meydanında -“Evim yandı. Sahipsizim. Kimsem yok. Perişan durumdayım” diye bağıran vatandaş, Kütahya'nın Domaniç bölgesinden Eskişehir'e gelmiş…
Kendisi Muhtarmış…”

Editör: Serdar Yiğit