Domaniç-İnegöl yolu 19. kilometrede, koca kestane mevkiinde dün gece 22.00’de yanan sülfürik asit yüklü tanker nedeniyle trafiğe kapatılan yol, 8 saat sonra saat 06.00 da trafiğe açıldı.

https://youtu.be/8hzcNhoAK3w

Domaniç Gazetesi olarak dakika dakika olayı takip ettik

Domaniç’ten İnegöl’e giden yüzlerce işçi ve güzergâhı kullanan sürücülerin ısrarlı sorularına doğru yanıt verebilmek adına, yanan asit tankerinin olay mahallinde 8 saat boyunca okurlarımızı canlı canlı bilgilendirdik.

AFAD ekipleri ve ETİ BOR ekiplerince yola dökülen asidin temizlenmesi ve yolun kireçle kaplanmasının ardından, karayollarına ait dozerle, yanan asit tankeri, yol kenarına çekilerek, 8 saat sonra yeniden trafiğe açıldı. 

TANKER ŞÖFÖRÜ “ KENDİMİ ZOR ATTIM”

Tanker sürücüsü Muhittin Bilgen (45) " Tam yokuşu sardım arkadan güm diye bir ses geldi. Araç birden alev alev yanmaya başladı. Telefonumu bile alamadan çıktım. İmdatları çekip kendimi zor attım. Araç geri geri kaçmaya başladı ve devrildi. bu arada komple tanker alev topuna döndü” dedi.

SAATLER SONRA YENİDEN YANMAYA BAŞLADI

Kazadan saatler sonra araçtan tekrar duman çıktığını fark eden itfaiye erleri, aracın kapısını açıp içeri girmeye çalıştılarsa da kapı açılmadı. Ön camdan gider bir itfaiye eri alttan yeniden yanmaya başlayan tankeri söndürdü.

YOL 8 SAAT TRAFİĞE KAPALI KALDI

Bursa İtfaiyesi, ETİBOR ekipleri, Karayolları ekipleri, AFAD ekipleri, Domaniç ve İnegöl Jandarma ekiplerinden oluşan onlarca kişinin titiz çalışması sonucu yol sekiz saat sonra trafiğe açılabildi.

Editör: Serdar Yiğit