İlçemizdeki eğitim-öğretim başarısının artırılması ve bulunduğu konumdan daha ileriye taşınması için Domaniç Kaymakamı Muhammed Enes İpek'in talimatlarıyla #DomaniçOkuyor kampanyası başlatıldı.
Kaymakam İpek, okullar aracılıyla öğrenci ve velilere mektup gönderdi.

Okuma alışkanlığının kazandırılması ve okuduğunu anlama kabiliyetinin geliştirilmesi adına 3 Kasım Çarşamba Günü Akşam saat 19.00'da başlamak suretiyle ilçe genelinde okuma projesi başlatıldı.

Her okul proje kapsamında hafta içiyle sınırlı olmak kaydıyla her gün akşam saat 19.00'da öğretmen gözetiminde olacak şekilde kitap okumasını sağlayacak.
Kitap okuma uygulamasının birliğinin sağlanması açısından Video konferans, zoom vb. programlarla eş zamanlı okuma gerçekleştirilebilecek.

Kaymakam İpek, okullar aracılıyla öğrenci ve velilere bir mektup gönderdi.

Mektupta, “

Kıymetli Öğrenci Kardeşim ,
Yeni eğitim öğretim yılının başarı ile devam ettiğini umarak sözlerime başlıyorum ;
Kitap okumanın, hayatımızın her anında önemini hissetmekteyiz. Bu sebeple Domaniç olarak hafta içi her akşam saat 19.00 ' da kitap okurken buluşuyoruz. Ayrıca sizlere dönem sonuna kadar en az iki kitap okuma ödevi veriyorum. Hepiniz benim için çok kıymetli ve değerlisiniz. Derslerinizde başarılar diliyorum.


Kıymetli Veli,
İlçemiz okullarındaki başarı düzeyini bir adım öteye götürmek istediğimiz bu süreçte; evlatlarımızın en büyük destekçisi sizlersiniz. Her birinizin eğitim-öğretime olan desteğinize ayrı ayrı ihtiyaç var. Bu projenin tarafınızca da ciddiyetle takip edilmesi önem arz etmektedir.
Evlatlarımız için hep birlikte “ ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında her öğrencinin dönem sonuna kadar en az 2 kitap bitirmesi bekleniyor, ayrıca kitap okumada istekli ve gayretli olan öğrenciler ödüllendirilecek ve kitap okumaya yönelik teşvik artırılacak.

Editör: Serdar Yiğit