Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Domaniç Dağlarında doğa yürüyüşüne katıldı.

Burada gazetemize açıklama yapan Rektör Kavuncu, Domaniç Dağlarına her geçen gün ilgilin artığından bahsederek, bölge halkına katkı verecek alanlarında mutlaka yapılması gerektiğini vurguladı.

YÖRE HALKINA KATKI VERECEK ALANLAR YAPILMALI

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, yaptığı açıklamada, “ Domaniç Dağları henüz daha tam anlamıyla keşfedilmiş bilinen yer değil. Her geçen gün ilgi artıyor. Bugünde gördüğümüz gibi pek çok yürüyüş grupları değişik vesilelerle buradalar. Burada hemen aklımıza insanların daha fazla yararlanabileceği tesisler konaklayabileceği, yeme-içme, alışveriş, yerel ürünler gibi yöre halkına katkı verecek alanlar mutlaka yapılmalı. Bunların yapılması son derece önemli ki bu Topuk Yaylada bunun bir başlangıcı.

AKTİVİTE VE ORGANİZASYONLAR İLE TANITILMALI

Şuanda burada korunmuş bir alan içerisinde bir göletin etrafında küçükte olsa bir yürüme alanı ve kendi özgür konaklama alanları var. Doğa içinde de yapılacak değişik aktivitelerle ve organizasyonlarla birlikte tanıtımlarda büyük bir önem taşıyor.

ENDİŞEMİ DİLE GETİRMEK İSTİYORUM

Ama bu noktada bir endişemizi dile getirmek istiyorum. Bu tesisleri yaparken son derece hassas ve dikkatli davranmalıyız. Nasıl şehirlerde eski eserlerin çeşitli rölelerinin yapılması ve restorasyonlarının gerçeklemesi esnasında çok büyük denetimlerden geçiyorsa, aynı şekilde burada yapılacak her türlü aktivitenin bir kurul tarafından çok ciddi bir denetimden geçilmesi gerekiyor.

DOĞANIN MİSAFİRİYİZ

Unutmayalım biz doğanın sahibi değiliz misafiriyiz. Buranın sahibi ağaçlar, ormanlar, böcekler, çiçekler, kuşlar. Biz bu doğayı bozmadan buraya uygun tesisleri yaparsak, dağ turizminin gelişmesine katkıda bulunacağını birlikte görmüş olacağız. Ben herkesi Domaniç'e bu güzelliği görmeye davet ediyorum” dedi.

Editör: Serdar Yiğit