Pusula Arama Kurtarma ve Doğa Sporları Gençlik Spor Kulübü Derneği tarafından, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Domaniç Dağlarında, 29 Ekim Cumhuriyet Doğa Yürüyüşü yapıldı.

https://www.youtube.com/watch?v=6oIa_wonsRY

İlk olarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Topuk Yayla Tabiat Parkında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Yaklaşık 60 kişinin katıldığı 15 kilometrelik yürüyüş Kocayayla’dan başladı. Gün boyu doğa ile iç içe Domaniç Dağlarının eşsiz sonbahar manzarası eşliğinde yürüyen ekipler Sefa köyü içerisinden, Dinç Su yakınlarına kadar yürüdü.

Yürüyüşe Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu’da katıldı. Kavuncu, “PADOK doğa yürüyüş kulübüyle birlikte 29 Ekim Cumhuriyet yürüyüşü yapmak için burada bulunuyoruz. Burada bir renk cümbüşü, bir doğa harikası var. Eğer dünyada bir cennet varsa herhalde burasıdır diye söyleyebilirim. Çok muhteşem duygular içerisindeyiz. Herkes büyülenmiş şekilde. Tabi aslında bizim bildiğimiz bir yer ama her seferinde geldiğimizde aynı duyguları hissediyoruz. Burada bulunmamızın evet bir sebebi var. Cumhuriyet bayramı ve başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, rahmana kavuşan gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Bir diğer nedeni ise doğaya aşinalık, burada spora insanları teşvik etmek, yöneltmek ve insanların daha fazla harekete geçmesini sağlamak için farkındalık oluşturmak. Tabi bu arada kendimizle ilgilide ciddi bir ruhumuza, bedenimize büyük bir iyilik yaptığımızı da düşünüyorum. Çok önemli bir aktivite ve herkesi bu faaliyetlere doğayla iç içe olmaya davet ediyorum” dedi.

Yürüyüşü organize eden Kütahya Dağcılık İl Temsilcisi ve Padok Arama Kurtarma Doğa Sporları Kulübü Yürüyüş Lideri Zekiye Kaya’da, “Bu hafta hem sağlıklı yaşam, hem Cumhuriyet haftası. Bizlerde Domaniç’i görmek için buraya geldik. Cemal Süreyya “Diğerleri mevsimdir, sonbahar sanattır” demiş. Bizde bu hafta bu sanatın içine dahil olalım dedik. Sağlıklı yürüyüş Cumhuriyet haftası ve sanatı görme adına buraya misafir olduk. Misafir olduk diyoruz çünkü biz misafiriz, buranın gerçek sahipleri bu hafta bizleri kabul ettiler. Tüm yakın olan illerimizi Domaniç’e çağırıyoruz. Domaniç’in en güzel haftasında hepsini buraya bekliyoruz” diye konuştu.

Editör: Serdar Yiğit