Domaniç Ortaokulu tarafından düzenlenen Cumhuriyetimizin 98. Yılı kutlaması, Okulun bahçesini dolduran coşkulu kalabalık eşliğinde kutlandı.

İlçemizde ki Cumhuriyet bayramı etkinlikleri bu yıl bir gün öncesinden başladı. 28 Ekim 2021 Perşembe günü Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtına, İlçe Protokolü ve halkın katılımıyla İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı çelenkleri sundu.

Aynı günün akşamı ise İlçe Kaymakamı Muhammed Enes İpek’in organize ettiği yürüyüş korteji yapıldı. Meşaleler ve marşlar eşliğinde yapılan korteje katılan yüzlerce Domaniçli, Kaynaklık önünden hareket ederek ilçe içinde ve Bursa Caddesinde bir tur atarak Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde yürüyüşü sonlandırdılar.

İş İnsanı Ercan Tekdemir önderliğinde İlçe esnafı dev afişler bastırarak tüm ilçe caddelerini Cumhuriyet kutlamaları ile donattılar.

Cumhuriyetimiz, 98 yıl önce kurulduğu günkü gibi bu yıl yine Cuma’ya denk geldi. Saat 11:00’de Domaniç Ortaokulu önünde İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanının halkı selamlaması ile başlayan tören, saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasının ardından Kaymakam Muhammed Enes İpek’in günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti.

Cumhuriyet yarışmalarında dereceye giren öğrencilere plaket töreninin ardından, Cumhuriyet oratoryo gösterisi, şiir dinletisi, Atatürk’ün İlke ve İnkılaplarını anlatan Atatürk’ün hediyeleri gösterisi, Hatice Aykan Yönetiminde ki Halkoyunları gösterisi, Osman Demiröz ve Domaniç Ortaokulu Fen Bilgisi Öğretmeni Semra Erdoğan türkü şöleninin ardından tören geçişi ile sonlandırılan muhteşem program halkın ayakta alkışlaması ile son buldu.

Son derece başarılı, her saniyesi duygu dolu, sade, kısa ve oldukça etkili bir Cumhuriyet Bayramı kutlama töreninin sonunda program sunucusu, Domaniç Ortaokulu öğretmenlerinden Neşe İlik, okul müdürü Gökmen Çakmak ve törenin hazırlanmasına katkı sağlayan tüm öğretmenleri tebrik için halk sıraya girdi.

Editör: Serdar Yiğit