Domaniç Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Domaniç Şehit Muhammed Fatih Safitürk İmam Hatip ortaokulu öğrencileri tarafından, "Mevlid-i Nebi" programı düzenlendi.

Mevlid Kandili dolayısıyla Hisar İlkokulu Konferans Salonunda düzenlenen program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Selim Taha Oktar’ın Kur'an-Kerim tilavetiyle başladı.

Programda konuşan Domaniç İlçe Müftüsü Şaban Durmuş, Peygamber efendimizin hayatından örnekler vererek, ahde vefa konusu üzerinde uyarılarda bulundu.

Müftü Durmuş, “Hayatı boyunca Rabbine, ümmetine, insanlığa, canlı cansız bütün varlığa karşı vefa yaşayan an be an vefa kuşanan peygamberimize salat ve selam olsun. Hicret esnasında gül yüzü dağlara dönük duran, doğup büyüdüğü şehre Mekke’ye vefasını gösteren, elbet Mekke mecbur kalmasaydım seni terk etmezdim vallahi seni çok seviyorum diyerek vefasını gösteren, o yüce insana salat ve selam olsun. 50 yaşına yaklaştığı gün annesi Amine’nin kabrini ziyaret ettiğinde ağlayan ‘Ya Resul Allah niçin ağlıyorsunuz’ diye sorduklarında ‘Annemin bana olan şefkati ve merhametini hatırladım da onun için ağlıyorum’ diyen peygamberimize salat ve selam olsun. Vefat eden ilk eşi Hz. Hatice’yi ömrü boyunca unutmayan, Allah Resulüne salat ve selam olsun” diye konuştu.

Programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tebrik eden Müftü Durmuş, tüm Müslüman aleminin kandilini kutladı.

Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından oluşturulan okul korosu ve İmam Hatip Ortaoklu öğrencisi Eren Sert tarafından ilahiler seslendirildi.

Ardından İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerin oratoryo gösterisi yaptı.

İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerin oratoryo gösterisinin ardından Yasir Karataş ‘mevlid kandili’ isimli şiiri seslendirildi.

Programa, Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, İlçe Müftüsü Şaban Durmuş, Domaniç Halk Eğitim Merkezi Müdürü Oktay Yavuz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kadir Saygılı, okul müdürleri ve öğrencilerle birlikte aileler katıldı.

Editör: Serdar Yiğit