Kütahya Ak Parti İl Başkanlığı, ilk Genişletilmiş İlçe Danışma Meclisi Toplantısını Domaniç’te gerçekleştirdi. Toplantı, İl Koordinatörü Denizli Ak Parti Milletvekili Necip Filiz ve Ak Parti İl Başkanı Sebahattin Ceyhun katılımıyla Domaniç Orman İşletme Toplantı Salonunda yapıldı.

Partililerin ve muhtarların katılımı ile gerçekleştirilen Genişletilmiş İlçe Danışma Meclisi Toplantısında ilk sözü AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Özoğul aldı.

DOMANİÇ’İ ŞANTİYE ALANINA ÇEVİRDİK DESEK YERİDİR

AK Parti İlçe Başkanı Özoğul, “ Domaniç 2020 – 2021 yılları içerisinde gerçekten çok ciddi bir yatırım aldı. Domaniç’i şantiye alanına çevirdik desek yeridir. Hastane, Ceza Evi, Tavşanlı yolu, Kocayayla Mesire Alanı, Kayı Obası Restoran, Çukurca Göleti Sulama hattı, Çamlıca Göleti önümüzdeki sene sulama hattı, Çukurca yolunun sıcak asfalt olması, Çukurca Halı Sahası. Ayrıca Domaniç Futbol Sahamıza yeni bir tribün. Yine Gençlik Merkezimiz için söz aldık. Domaniç ŞÖH Anadolu Lisesine Kapalı Spor salonu yapımına başlandı. Tüm bunların yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederim.

TALEP VE İSTEKLER

Bu kadar yatırımımız var ama Domaniç yatırıma doymuyor. Bu yüzden sizden taleplerimiz var. 17 tane köyümüze içme suyu verecek olan Pazaralanı göleti, akabinde Domur ve Yeşilköy göletleri. Ayrıca Domaniç İnegöl’e bağlı bin 500 vatandaşımız her gün gidiyor geliyor. Bu yolda birde çok kamyon çalışıyor o da yetmiyormuş gibi birde ETİBOR’un asit tankerleri var. Bunlarda buraya ciddi zarar veriyor ve kazaya sebep oluyor. Buraya tırmanma şeridi istiyoruz. İnegöl tarafında çok ciddi sıkıntı var ama bizden tarafta sadece heyelanlı bölge var. Burada patlatma yaparak taş düşme riskini azaltmamız lazım. Birde doğamıza zarar vermeyecek fabrikalar istiyoruz. Günümüz şartlarına göre de Doğalgaz ciddi bir ihtiyaç haline geldi” dedi.

TAVŞANLI YOLU İÇİN KAPIDA YATARIZ GEREKİRSE CUMHURBAŞKANINA SÖYLERİZ

Sözlerine başlamadan önce gözlerinin rahmetli Mustafa Şimşek’i aradığını ve onu söylerken gözlerinin dolduğunu ifade eden AK Parti Kütahya İl Başkanı Sebahattin Ceyhun, Şimşek için bir Fatiha okunmasını istedi.

AK Parti İl Başkanı Ceyhun, “Son zamanlarda verilmiş emeklerin karşılığımın almaya başladık. Daha önce ki İl Başkanlarımız, Milletvekillerimiz yapmış olduğu çalışmaların bir meyvesi bunlar. Özellikle Domaniç – Tavşanlı yolu en büyük problemlerden biriydi. Öncelikli olarak hemen Domaniç’in çıkışından başlamak üzere şantiyemiz kuruldu. Kış el verdiği sürece çalışmalar sürecek. Önümüzdeki yazın başından itibaren de bu yolu bitirelim. Bunun artık çekilecek tarafı kalmadı. İnanın müteahhit ile birebir görüştük. Sakın ha eskiden yaşanmışları bize yaşatma, biz buna dayanacak noktada değiliz. Güzel bir para ile aldı bu işi sonuçlandıracağına da eminiz güçlü bir müteahhit. Bu saatten sonra yol ile ilgili gerekirse kapıda yatarız, konuyu direk Cumhurbaşkanımıza iletiriz.

TAVŞANLI YOLUNDA ÖLÜMDEN DÖNDÜM

Ben bu yolda takla attım. Bundan 10 yıl önce orada çok tehlikeli bir viraj vardı ölümden döndüm. O yüzden bu yolun sıkıntısını çok iyi biliyorum.

İNEGÖL YOLUNA TIRMANMA ŞERİDİ ŞART

İnegöl yolu ile ilgili girişimleri hepiniz biliyorsunuz. Tünel maddiyat itibariye şuan mümkün gözükmüyor. O plan ve projemiz cebimizde duruyor. Buraya genişletme şart. Bir tırmanma şeridi yapılmalı.

PAZARALANI GÖLETİ ÇOK ÖNEMLİ

Kütahya’da bir numaralı gölet Pazaralanı Göleti. Bu gölet bizim için çok önemli. Domurköy, Yeşilköy’de önemli. Bunlarla ilgili notlarımız devam ediyor.

DOĞALGAZ

Doğalgazı olmayan ilçe kalmayacak. Cumhurbaşkanımız gerekirse taşıma yöntemi ile çözeceksiniz, yine bu işi çözeceksiniz demiş. Tunçbilek’e kadar yatırım programı tamamlandıktan sonra Domaniç’i de içine dahil edeceğiz. İnşallah doğalgazın olmadığı ilçeyi bırakın belde bile kalmayacak.

TÜRKİYE GÜÇLÜ ÜLKE

Geçen sene 967 doğal afet meydana gelmiş Türkiye’de dünya da tek. Sadece pandemi de 50 milyar dolar harcamış. Ama şuanda Domaniç şantiye alanına dönmüş bu çok önemli bir liderliktir. Bu bize Türkiye’nin gücünü gösterir.

MİLLETVEKİLERİNİN SELAMI VAR

Milletvekilimizden sizlere selamı var. Ceyda Hanım Ankara’da diğer 2 vekilimizden başka bir programı var. Bu seferlik böyle oldu kusura bakmasınlar diyorlar" ifadelerini kullandı.

YAPARSA AK PARTİ YAPAR

Ülke siyasetinden bahseden Denizli Ak Parti Milletvekili Necip Filiz, “ Şimdi burada Domaniç – Tavşanlı yolunu konuşuyoruz ama eski yolları ben bilmem siz daha iyi bilirsiniz. Ama ben Denizli’de ki yolları biliyorum. Biz Aydın’dan Denizli’ye gelirken, o bölünmüş yollar yokken, neler yaşadığımızı biliyorum. Bizde kendi yollarımız için yıllarca uğraştık temeli atıldı başlandı. Sonuçta sizlerde, dışardakilerde şunu çok iyi biliyor. Yaparsa kim yapar? Ak Parti yapar” diye konuştu.

Partililerden Hamit Arıkan Domaniç – Tavşanlı yolu ile ilgili yol istimlak parasının halen ödenmediğinden dert yandı. İl Başkanı Sabahattin Ceyhun, konuyu bildiğini ve yakından takip ettiğini söyledi.

Toplantıda söz alan partili Hamit Ertuğrul’da, “ Özgür Özel mecliste yaptığı provokatörlüğü ilçemizde de yaptı. Biz bu CHP’yi biliyoruz. Cibilliyetini de biliyoruz. Maalesef bunlara inanlar var. CHP bereketsizlik demektir, yokluk demektir, kıtlık demektir. CHP haşa bir iktidara gelirse, kızlarımız yerlerde sürünürse, milletimiz hastanelerde esir alınırsa, yeni doğan çocuklar hastanede verilmezse, ihtiyarlarımız evlerinde ölü bulunursa, bunların sorumluğu bizlere aittir. Anlatamıyoruz, çalışmıyoruz. Gelirken ben biri bana CHP kadar çalışın yeter dedi, Başkanım. Çok çalışmalıyız” dedi.

Editör: Serdar Yiğit