Kütahya CHP il örgütünün daveti üzerine gelen Özgür Özel, 2 günlük Kütahya ziyaretine CHP il binasında yaptığı basın açıklaması ile başladı. Esnaf ziyaretinin ardından Gediz, Simav ve Emet ilçelerini ziyaret eden başkan vekili, ziyaretin ikinci gününde Altıntaş ve Tavşanlı’dan sonra son durak olarak Domaniç’e geldi.

https://youtu.be/E2MVOyAmCgU

Onlarca aracın konvoyla karşıladığı Özgür Özel, Domaniç CHP ilçe binası önünde partililerle buluştu.

Bir köy takımı olduğu halde, Domaniç’te ilk defa Bölge Amatör Ligine çıkma başarısın gösteren Muratlı Spor Kulübü Teknik Direktörü Cumhur Karakaya, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel’e Muratlı Spor’un atkısını taktı.

Adana Milletvekili Burhanettin Bulut ile İlçeye gelen Özgür Özel’i partililer coşkuyla karşıladılar.

Partililere hitaben konuşan Grup Başkan Vekili Özgür Özel; “ Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamını getirdim” diye söz başladı.

Grup Başkan Vekili Özgür Özel, “ Cumhuriyet Halk Partisi masa başında kurulmuş bir parti değildir. Onlar iktidar gidince tuz buz olurlar biz ise 43 senedir iktidarda değiliz ama dimdik ayaktayız. Masa başında birleri bir araya gelir. Menfaat için birleşir. Bunların grup başkanı vekili buraya gelse, buradaki kalabalık bunun birkaç katı olur. Çünkü orada, tayin işi vardır. Terfi işi vardır. İhale işi vardır. İktidar gidince de partileri tuz buz olur. Oysa CHP iktidarda da olsa muhalefette de olsa dimdik ayaktadır. Çünkü CHP’yi bir arada tutan Vatan, Millet, Bayrak ve Atatürk sevgisidir. Bu günlere gelişimizin sebebi 7 Haziran seçimlerinde, ‘Başkanlıkta istemem. Şunu da istemem, bunu da istemem’ diyen Devlet Bahçeli’dir. CHP de çok başarılı vekillerimiz var. Ancak basınımız bize yer vermiyor karartma uyguluyor. O yüzden kendimizi anlatamıyoruz. Ben size ne anlatayım? 128 milyar doları anlatsam benden çok iyi biliyorsunuz. Çünkü sizin cebinizden çıktı.  Faizi indireceğiz dediler kayınpederle damat. Döviz de fırladı faiz de, 115 Milyar dolar var diyorlar. 51 milyar eksideyiz. Borçları söylemiyorlar. Ben size yoksulluğu anlatsam zaten iliklerinize kadar yaşıyorsunuz. En büyük şahit sizsiniz, Çiftçileri anlatsam, gübre fiyatlarını siz biliyorsunuz. Beşli çeteye para bulanlar size para bulamıyor nedense. İcra İflas kanunu diyor ki, berberin makası, boyacının fırçasına haciz konulamaz. Ama çiftçinin traktörü hacizle elinden alınıyor. Çiftçinin ipotekli tarlasını, sermayesini elinden alıyorlar ki, Yunan’ın ve ya İsrail’in sermayesi ile kurulmuş özel bankaları alsın gitsin diye. Faizler silinmiyor öteleniyor, üst üste gelen taksitler ödenemez hale geliyor.  Ülkemizin gençliği Ak Partilisi, CHP’lisi hayalini yurtdışı üzerinden kuruyor. Dünyanın gözü benim ülkemin üzerinde ama bunların sayesinde benim gençliğimin gözü dışarda,  Kütahya Osmanlı’nın da, Cumhuriyetin de göz bebeği, Atatürk’ün göz bebeği zaferin şehri Dumlupınar Kütahya’da, ama biz Kütahya’da şuanda oy almayı bilip hizmet almayı bilmeyen bir şehir ile karşı karşıyayız. Cumhuriyetin yaptıklarının satıldığı, kimsenin kullanmadığı bir havalimanının peşkeş çekildiği ildeyiz.

Emekli maaşlarını asgari maaş seviyesine çıkaracağız.  Köylümüz çiftçimiz gerçek manada desteklenecek. Sloganı Hitler’den, işareti Mısır’dan alarak tek liderim diye ortalıkta dolaşan birileri var ya. Bence asıl lider, muhalefetteyken taşerona kadro çıkarandır. Asgari ücrete zam yaptırandır, emekliye bayram ikramiyesi çıkarandır Lider. Şimdi aile sigortası diyoruz ve bunu tüm dünya konuşmaya başladı. Her eve asgari ücret girecek ve asgari ücretten de vergi kalkacak. Bunun için de herkes bir oy için bile gecesine gündüzüne katarak çalışacak çalışacağız. Seçim ne zaman olursa olsun biz bu seçimi kazanacağız” dedi.

Grup Başkan Vekili daha sonra Domaniçli esnafı dolaştı.

Taksicilerin yanında oturan Özgür Özel taksicilere isteklerini sordu Taksi esnafı da, “ Kışların uzun sürdüğü Domaniç’te en büyük sorun pahalı kömür, bir ayda olmayan kömüre yüzde 50’nin üzerinde zam yapıldı. Domaniç‘e doğal gaz istiyoruz” dediler. Bu konuyu mutlaka gündeme getireceğini söyleyen vekil, 2 günlük Kütahya ziyaretini tamamlayarak Domaniç’ten ayrıldı.

Editör: Serdar Yiğit