İlçe merkezi ve ilçeye bağlı köylerde ceviz hasadı yüz güldürürken, üreticinin sattığı cevizler tırlara yüklenirken uzun kuyruklar oluştu. Ürütücüler ile bir araya gelen Başkan Ertürk, “Ceviz üreticileri olarak birlikte toplanın Belediyede toplantımızı yapıp bir an önce Kooperatifimizi kuralım” dedi.

Ceviz üreticilerinin yüzlerinin güldüğünü belirten Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, “Bugün ilçemizde gördüğümüz manzara bizleri gerçekten çok sevindirdi. Tarım için uğraşan vatandaşlarımızı ziyaret ederek kendileri ile muhabbet etmek, ürettiklerini görmek bizleri gerçekten çok mutlu ediyor. On yıllık birikiminin meyvesini almaya başlamaları onları çok mutlu ettiği yüzlerinden belli oluyordu.

İlçemizde gerçekten Üzümü, kuru fasulyesi, çileği gibi cevizde de birkaç yıldır üretimde artış gözüküyor. Bu ürünlerin tadını başka üretilen yerlerde bulamazsınız.

Kooperatif kurulması için öncülük etmeye hazırız

Alanda, ceviz üreticilerimiz ile beraberdik. Kendilerine bizzat söyledik. Kooperatif kurulması için öncülük etmeye hazırız. Yeter ki siz birlik olun. Biz sizlere öncülük etmeye hazırız. Belediye olarak Üretken Belediyecilik anlayışımızla elimizden geleni yapmaya hazırız. Yeter ki siz şu Kooperatif işine sıcak bakın. Ceviz üreticileri olarak birlikte toplanın Belediyede toplantımızı yapıp bir an önce Kooperatifimizi kuralım” dedi.

İlçe merkezi ve köylerimizde bahçelerde yetiştirdikleri cevizleri toplayan üreticiler bu yıl yaş cevizi yani dalından kilosu 6,75 TL ile 7 TL arasından toptan sattı. Cevizlerimiz başta Eskişehir, Bursa, İzmit, Adapazarı olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından gelen toptancılar, kabuğundan ayrılmamış yaş cevizleri bir günde satın aldı.

Editör: Serdar Yiğit