Domaniç Kaymakamı Muhammed Enes İpek, ilçe güvenliği konularında alınan önlemlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Kaymakam İpek gazetemize yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

1-Uyuşturucuya Geçit Yok

“Domaniç'te son uyuşturucu satıcısını da ihma edene kadar en ağır şekilde uyuşturucu ile mücadele etmeye devam edeceğiz . Gerek topluma kazandırmak gerekse adli yollarla en ağır şekilde mücadele edeceğiz. Hiçbir çocuğumuzun evladımızın bu bela ile karşı kalmasına göz yummayacağız.

2- Yüksek Tonajlı Araçlar Denetlenecek

Ruhsatta belirtilen taşıma miktarının üzerinde gerek tomruk gerekse çeşitli malzemeler taşıyan araçlar hem yolların yapısını hem de trafiğin seyrini tehlikeye atmaktadır. İlçemizde Tehlikeli herhangi bir taşımaya müsaade etmeyeceğiz.

3-Öğrenci güvenliği önceliğimiz

Okulların ve üniversitenin açılmasıyla birlikte öğrenci güvenliği hem salgın hem asayiş açısından bizim için büyük öneme sahiptir. Öğrencilerimizin huzur ve güven ortamında eğitim öğretime devam etmesi bizim en büyük önceliğimiz. Şükür ki okulların açılışından şu ana kadar Domaniç'te önemli bir asayiş olayı olmamakla birlikte salgın sebebiyle de gözlerimiz okullardadır. Hali hazırda salgın açısından eğitim ve öğretimi etkileyecek bir durumun olmaması bizleri sevindiriyor.

4-Hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı bilinçlendirme çalışmaları özveri ile sürecek

Malumunuz olduğu üzere zaman zaman Cuma namazlarında imamlarımız tarafından bu konulara karşı vatandaşımızın dikkati sık sık çekilmeye çalışılıyor. Ancak hala bu konuda yeteri kadar bilinçlendirme çalışması yapamadığımızı gözlemliyoruz. Vatandaşımdan özel olarak istirhamım kendini hakim, savcı, polis , asker olarak tanıtıp sizden para , altın gibi değerli eşyalarınızı bir yere bırakmanızı ve ya kendisine göndermenizi istemesi durumunda doğrudan 155 veya 112 arayarak ihbarda bulunmanızdır. Hırsızlık olaylarına karşı ise etkin bir şekilde mücadelemiz sürüyor. Ancak yine vatandaştan istirhamım motosiklet ve bahçeden yapılan hırsızlıklara karşı dikkatli olmalarıdır. Motosikletlerin kontaklarını üzerlerinde bırakmayanız ve kamera görünen yerlere bırakınız”

Editör: Serdar Yiğit