Geçtiğimiz hafta basında yer alan 'Öğrencilerin barınma sorununa Belediye de duyarsız kaldı' haberi üzerine Belediye Başkanı Sahvet Ertürk'ten basın açıklaması.

Üniversite öğrencilerinin barınması için aylar öncesinde çalışmalar başlatıldığını belirten Başkan Ertürk, yaptığı açıklamasında, “Basına açıklama yapan Siyasi Parti Temsilcisi kardeşimiz açıklama yapmadan önce keşke bizimle bir görüşseydi. Belediye olarak hatta ilçe düzeyinde yaklaşık iki ay önce tüm kiralık evler bizzat gezildi. Belediyemize bağışlanan bina için ise daha önce de bunu birçok kez dile getirmiştik. Kredi Yurtlar Kurumunun hizmetine sunmaya hazırız. Fakat KYK, binanın her seferinde şartların uygun olmadığını dile getirdiler. Bununla yetinmeyip neler yapabiliriz diye çalışmalar yürüttük.

Bugün itibari ile Domaniç İlçemizde erkeklerde yüzde 60 doluluk oranı kızlarda ise yüzde 30 doluluk oranı sağlanmıştır. Kız ve erkek öğrencilerin kalabilecekleri apart ve yurtlarda yeterli doluluk oranına ulaşılamamıştır. Yani öğrencilerin kalabileceği, barınabileceği yerler vardır.

Bu konuda Belediye Başkanlığı, Kaymakamlığımızın bünyesinde çalışmalar yapılmış ve yapılmaktadır. Hali hazırda erkek öğrencilerin barındığı yurtta boş yerler vardır. Aynı şekilde kız öğrencilerinde. Bu alanlarda dolduktan sonra alternatif olarak daha önce yurt olarak kullanılmış ve şu anda Diyanet Vakfında olan binanın da hizmete sokulması gündemimizdedir” dedi.

Editör: Serdar Yiğit