İlçemizde "Dünya Yürüyüş Günü" dolayısıyla etkinlik gerçekleştirildi. Vatandaşlar, "Evlat Ecdadla Buluşuyor" sloganıyla Çarşamba köyünde bulunan Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin babaannesi olan Hayme Ana'nın türbesine yürüdü.

https://www.youtube.com/watch?v=_HiWj9KuPss

Domaniç Kaymakamlığı ile Domaniç İlçe Hastanesi tarafından organize edilen "Evlat Ecdadla Buluşuyor" yürüyüşü Çamlıca köyü meydanından başladı.

Osmanlı Göç Yolu Ekoturizm Projesi güzergahı boyunca yürüyen protkol, sağlık çalışanları ve vatandaşlar,  yürüyüşün önemine dikkati çeken dövizler taşıdı.

Sağlık çalışanları ve vatandaşlar, geçmişte Kayı Boyu'nun her yıl Domaniç'ten Söğüt'e yaptığı göç ve Osmanlı'nın ayak izlerinin bulunduğu güzergahta, sağlıklı yaşama dikkat çekmek için yürüdü.

Yürüyüş, Çarşamba köyünde bulunan Osmanlı'nın beylikten devlete geçişinde büyük bir rol üstlenen Hayme Ana'nın türbesinde sona erdi.

İlçe Müftüsü Şaban Durmuş’un türbe önünde ki duasının ardından, Domaniç Kaymakamı Muhammed Enes İpek, katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

Vatandaşlar, yürüyüşün ardından türbe önünde hatıra fotoğraf çektirdi.

Yürüyüşe, Domaniç Kaymakamı Muhammed Enes İpek, Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertük, Çukurca Belediye Başkanı Emin Taşgın, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Özoğul, daire amirleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Serdar Yiğit