İlçemize bağlı Kozcağız köyünde sabaha karşı saat 04.30 civarında samanlıktan çıkan yangın, kısa sürede içi hayvan dolu ahıra sardı. Hayvanların sahibi Mustafa Çetin’in oğlu İbrahim Çetin alevlerin arasından 5 büyük baş hayvanı kurtarmayı başarırken, yandaki ahırda bulunan 3 küçükbaş hayvan da telef oldu.

https://youtu.be/QksHPY86I1U

Hayvanları Canı Pahasına Kurtardı

Alevlerin arasına dalarak 5 büyükbaş hayvanı kurtaran Mustafa Çetin’in oğlu İbrahim Çetin, “ Kardeşim Oğuzhan Çetin’i sabah kazandığı üniversiteye yolcu edecektik. Gece 02:30 kadar sohbet ettik. Gece elektrikler gidince bizde yattık. Sabah 04:30 sıralarında köyde bağrış seslerine uyandığımda, elektrikler yoktu ve bizim ahırın yandığını gördüm. Ahıra kapıdan girme şansım yoktu. Samanlık tutuşmuş,  alevler ahır kapısını sarmıştı. Havalandırma deliğinden girerek, 5 adet büyük baş hayvanı ahırdan bir şekilde çıkardım. Ama yan ahırda 3 küçükbaş hayvanımız daha vardı ve onlara alevlerden yaklaşamadık. Hayvanlarımız telef oldu” dedi.

Yanan ahırın sahibi Halil Çetin Tavşanlı’ya yerleştiği için akrabası Mustafa Çetin kullanıyordu. 2 saatte kontrol altına alınan yangında Ahır tamamen kullanılamaz hale geldi.

Henüz çıkış sebebi belli olmayan yangın, görgü şahitlerinin ifadelerine göre samanlıktan başlayıp ahırlara taşmış. İki ev arasındaki ahşap ahır yangınına, Tunçbilek Garp Linyitleri İtfaiyesi, Domaniç Belediye İtfaiyeleri ve Domaniç Orman İşletme Arasözleri katıldı.

İtfaiyelerin zamanında ve doğru müdahalesi ile birbirine bitişik ahşap evlerin arasında ki ahır yangını büyümeden kontrol altına alındı.

Editör: Serdar Yiğit