İhalesi 27 Ocak 2021 yılında yapılan, sözleşmesi 16 Haziran 2021 tarihinde imzalanan Domaniç – Tavşanlı yolunun 24 Haziran 2021 yılında yüklenici firma olan Feza İnşaat Taahhüt A.Ş.’ye yer teslimi yapılmıştı. 28 Eylül 2021 Salı günü ise yola kazma vuruldu. Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Özoğul yol inşaatında incelemelerde bulundu.

Domaniç – Tavşanlı yolu proje müdürü Fahri Çağatay Serdaroğlu’ndan edindiğimiz bilgiye göre yol yolun 1 kilometresi bu yıl tamamlanacak.

İlçemizde birçok kazanın meydana geldiği sanayi kavşağından, top sahası ve Berçin köyü yakınlarına yeni yapılan yola kadar olan kısım için çalışmalar başladı.

Berçin köyü yakınlarında ki yeni yolun bitiminden, top sahası dahil sanayi kavşağına kadar yaklaşık 500 metrelik alan dolgu olacak. Yolda ki kod farkı ortadan kalkacak. Ayrıca yol genişletilerek, Domaniç çevre yoluna kadar bölünmüş yol olarak yapılacak.

Sanayi kavşağından, çevre yoluna kadar ki işletmelerin sınırına giren yol için muvafakatname vermesi beklenecek.

Aynı anda Güney köprüsünde de çalışmalara başlandı. Yeni köprünün fore kazık ve beton işleri yapılıyor. Önümüzde ki hafta ise Tunçbilek sınırında ki Koca Çay Deresindeki köprü için çalışmalara başlanacak.

Proje Müdürü Serdaroğlu, hava şartları müsaade ederse 2 ay içinde 1 kilometrelik yolun ve köprülerin tamamlanacağını söyledi.

Çalışmaları yerinde inceleyen Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Özoğul ise yol inşaatının yakın takipçi olacaklarını söyledi.

Yolun diğer kesimlerinde yapılacak çalışmalar onaylı iş programına göre devam edecek ve yol 2023 yılında tamamlanacak.

Editör: Serdar Yiğit