İlçemizde 11 öğrenciye burs veren Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Cumartesi günü Domaniç’te burs başvurularını kabul etti.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, 2021/2022 Eğitim ve Öğretim döneminde İlçemizden üniversite ve liseyi kazanan öğrenciler arasından yeni bursiyerler belirlemek için 11 Eylül 2021 Cumartesi günü Domaniç’e geldi.

LaviniaCafe'de yaklaşık Domaniç ve köylerinden 60 öğrencinin katıldığı burs başvuru programında, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Tavşanlı Şube Burs Sorumlusu Nefise Alpertürk, dernek faaliyetlerinden ve burs programından bahsetti.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Domaniç Temsilcisi Engin Uysal gazetemize yaptığı açıklamada ‘Okumak istiyorum ama koşullarım buna yetersiz.’ diyen çocuğumuz kalmayana kadar bu macedeleye devam edeceklerini söyledi.

Uysal, “ Şuan 11 öğrencimiz Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinden burs alıyor. Derneğimiz sadece burs vermekle de kalmıyor öğrencilerimize bir aile oluyor. Onların her anlarında yanlarında oluyor.   Bu yıl geçtiğimiz seneye göre katılım daha fazla oldu. Her sene katılım sayısını ve ilçemizden burs alan öğrenci sayısını artırarak devam etmek istiyoruz” dedi.

Bursiyerlerden İlayda Yoldemir gazetemize yaptığı konuşmada, “ Ben derneği hiç bilmiyordum. Bir arkadaşımın ailesinin aracı olmasıyla tanıştım. Annem çok çalışıyor, çok çabalıyor. Ben de ona yük olmak istemiyorum. ÇYDD’de Nefise hocam ile tanıştım, ne kadar derdim ve sıkıntım varsa anlattım ve bana çok yardımcı oldu. Okuluma eğitimime çok önem veriyorum. Şuan kafam karışık. Hakim olmak istiyordum, şimdi mühendisliğe döndüm. Tam kararımı vermek için yine Nefise hocamdan destek isteyeceğim. Bunun yanında Engin Uysal ve Yulet Demirsoy benimle özel olarak ilgilendiler. Bir abi ve abla yakınlığını hissettirerek yardıma ihtiyacım olduğunda rahatça arayabilme şansı verdiler ve yine Ramazan ayında desteklerini esirgemeyerek ziyaretime geldiler. Uzaktan eğitim için bilgisayar verdiler. Çok yardımcı oluyorlar bunu gördüm. Çok sosyal değildim ÇYDD’ye girince çok insan tanıdım. Annem benim için çapalıyor, bende ona yük olmak istemiyorum ve kendi ayaklarımın üstünde durmaya çabalıyorum” diye konuştu.

Yaklaşık 50 kişi burs başvurusunda bulundu. Sonuçlar ise 3 hafta içerisinde açıklanacak.

Editör: Serdar Yiğit