Kovid-19 tedbirleri alınarak tüm hazırlıkların tamamlandığı okullarda haftada 5 gün sürecek yüz yüze eğitime yaklaşık 2 yıllık aradan sonra başlandı.

Yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında, okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri, 1-3 Eylül'de okullarda yüz yüze yürütülen uyum eğitimine katıldı. Bu çerçevede, ilçemizde bin 562 öğrenci ile 164 öğretmen yüz yüze eğitime başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şentürk, yeni eğitim ve öğretim yılının yaklaşık 2 yıllık aradan sonra tekrar başladığını hatırlatarak şu ifadeleri kullandı.

Şentürk, “ Türkiye'de de Korona virüs tedbirleri altında yeni eğitim öğretim yılına başlamanın sevincini yaşıyoruz. 2021-2022 eğitim öğretim yılında İlçemiz tüm kademelerde 1562 öğrenci 164 öğretmen ile yüz yüze eğitime başlamıştır. Umut ediyoruz ki millet olarak, bu zorluğun ötesinden gelecek ve bu eğitim öğretim yılını başarılı bir şekilde geçireceğiz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tüm okullarımızda gereken tüm tedbirleri alarak okullarımızın bütün ihtiyaçları okul müdürlerimiz ile koordinasyon halinde özverili çalışmalar ile tamamlandı. İnşallah ilçemizde geleceğimiz olan evlatlarımızın sağlıklı bir şekilde eğitim almalarını hep birlikte sağlayacağız. Öğrencilerimize, ailelerimize, öğretmenlerimize ve tüm çalışanlarımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum" dedi.

Editör: Serdar Yiğit