Domaniç’in Yunan işgalinden kurtuluşunun 99. yılını kutladık.

15 Temmuz 1921 tarihinde, Yunan işgaline uğrayan Domaniç,  yaklaşık bir yıllık işgalin ardından, 5 Eylül 1922' de Mustafa Kemal’in askerleri tarafından kurtarılarak yeniden Osmanlı topraklarını katılmıştır.

Sonraki yıllarda Domaniç’te 5 Eylül Domaniç’in kurtuluşu olarak kutlanırken onlarca yıldır bu gelenek unutulmuş ve kutlanmaz hale gelmişti.

Bu yıl İlçe Kaymakamı Muhammed Enes İpek’in talimatları ile uzun aradan sonra ilk defa kutlanan Domaniç’in Yunan İşgalinden Kurtuluşunun 99. Yılı, Cumhuriyet meydanında Atatürk Anıtına  Kaymakam ve Belediye Başkanın çelenk sunumuyla başladı. Şehitlerimiz için saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasının ardından, Çukurca Şehit Veli Selçuk Okulu Müdürü  Aykut Özden günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı.

Akşam saat 20:00 devam edecek program ise şöyle, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında planlanan ancak ertelenen program, Domaniç’in Kurtuluşu ile birleştirilerek, Belediye önünden zafer korteji ile başlatılacak. Havai fişek gösterisi ile sona erecek.

Kaymakamlık binası önünden başlayacak olan kortej güzergahı; Domaniç- Aksu, Bükerler, Ilıcaksu, Çukurca, Çakıl’dan Domaniç Ortaokulu bahçesinde sona erecek. Buradan Domaniç belediye önüne kadar ise yürüyüş korteji yapılacak.

Editör: Serdar Yiğit