Hayme Ana tören alanında yıllardan beri üstünü kapattıramadığımız tribünlerin üstü, nihayet Kütahya Valimiz Ali Çelik'in girişimleri sayesinde kapatıldı.

Günden güne katılımın arttığı Hayme Ana törenlerinde üstü açık tribünlerin altında töreni izlemeye çalışan vatandaşlarımız, ya güneşten kavruluyor ya da yağmur yağarsa ıslanıyordu.

Domaniç'in bu talebine bu güne kadar kimse kulak vermezken ilk defa bir valimiz, haklılığımız görüp bir talimatla tribünlerin üstünün kapatılmasını sağladı.
Bu yılki törenlerde halkımız korunaklı tribünlerde daha rahat bir şekilde tören izleyebilecek.

Tören alanının bir başka sıkıntısı da, uzaklarda ve kenarlarda oturan halkın, töreni izleyememesiydi. Dev ekran talebimizi de Kaymakamımızın girişimleri ve Valimiz destekleri ile çözüldü.

Sahneye konulacak 2 dev ekran kenarlarda oturan halkın alanı izlemesini kolaylaştıracak.

PANDEMİ GÖLGESİ

Dünyanın başına bela olan pandemi nedeniyle, organizasyonun olup olmayacağı önceden kestirilemediğinden, bu yıl törenlere kimin gelip gelmeyeceği, muhtemelen bu hafta için de belli olacak.

Pandemi nedeniyle törene kimler gelir, organizasyon nasıl olur bilemiyoruz. Ama bildiğimiz bir gerçek var ki. Hayme Ana bizim ecdadımız, kültürümüz Domaniçliler ve Yörükler olarak saygı duyup törene katılmak boynumuzun borcudur.

Bu yıl tören alanında ne güneşten yanacağız ne de yağmurdan ıslanacağız. Yılardan beri üstünü kapattıramadığımız tribünlerimizin üstünü kapattıran Valimiz Ali Çelik'e de ayrıca teşekkür ederiz !

Editör: Serdar Yiğit