Geçtiğimiz yıl Aralık 2020'de ihalesi yeniden yapılan Domaniç-Tavşanlı yolunun itiraz süreçleri ve bürokratik işlemleri aylarca sürdü ve nihayet sonuçlandı. Yüklenici firma yetkilisi ile Domaniç'e gelen Ak Parti İl Heyeti Sanayi kavşağında gazetemizi de çağırarak yol inşaatının başlaması için start verdi.

https://www.youtube.com/watch?v=5EaYj-A9-II

Konuyla ilgili Gazetemize açıklama yapan Ak Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan şunları söyledi: “ Domaniç yolumuza inşallah başlıyoruz. Geçtiğimiz aylarda Domaniç-Tavşanlı yolumuzun ihalesi olmuştu. Bölge müdürümüz ve milletvekillerimiz ve il başkanımızla beraber yolla ilgili son durum hakkında sizi bilgilendirmek için buraya geldik. Domaniç-Tavşanlı arasındaki yol, Ak Parti olarak bizim ciddi anlamda önemsediğimiz yollardan bir tanesiydi. Ancak geçtiğimiz yıllarda yapımına başlanan yol da müteahhit kaynaklı sorunlar çıktı. Bazı firmalar işi bırakmak zorunda kaldı. Devreye girip yeni firmalar bulduk bu seferde 15 Temmuzlar, başka dünya krizleri girmesine rağmen şu dönemde artık inşallah Domaniç yoluna başlıyoruz. Yüklenici firma yetkilimizin ifadesine göre, yol seneye de kalmadan bitecek. Bölge müdürümüzün ve müteahhit firmamızın sahibiyle yaptığımız görüşmede, bu sene içerisinde yani Ekim ayına kadar Domaniç'in giriş ve çıkışlarıyla alakalı olan kısmın bölünmüş yol kapsamında yapılması işini bitirecekler inşallah. Önümüzdeki yıllar itibariyle 2023 yılının sonuna kadar yolun tamamını bitirmeyi planlıyoruz. Hesabımız o şekilde inşallah rabbim başka bir mani vermez diyorum. Söylemeyecektim ama, yolun maliyeti 180 milyon lira civarında bir rakama tekabül ediyor. İş bitiminde hangi rakama ulaşacağını tabi ki bilemiyoruz. Domaniç halkına inşallah hayırlı olur. Bu sene biz Domaniç'te ilçe hastanemizin ihalesini yaptık inşaat devam ediyor. Ceza evi inşaatımız başladı ve devam ediyor. Çukurca ve Çamlıca Göletleri sulama kanalları bitme aşamasında. Bu yolla birlikte Domaniç'le alakalı ciddi anlamda bir hizmet akışı oldu. 2021 yıl içerisinde önümüzdeki yıllarda bu hizmetlerin tamamlanmasına inşallah hep birlikte şahit olacağız. Domaniç halkına tekrar hayırlı olmasını diliyorum önümüzdeki günlerde de bu yolun takibini yapacağız inşallah”.

Ak Parti Kütahya İl Başkanı Sebahattin Ceyhun da yaptığı açıklamasında: “ Tabi şu anda milletvekillerimizle, firma temsilcimizle ve karayolları bölge müdürlüğümüzün temsilcileriyle, mühendis kardeşlerimizle, teşkilat mensuplarımızla birlikte Tavşanlı-Domaniç yolunun başlangıcındayız. Yolun yaklaşık 7.1 km'si bölünmüş yol, geri kalan 28.5 km'lik kısmı da tek şeritli gerçekten yüksek standartlarda bir proje yol olarak devam edecek. Bununla ilgili sanat yapılarının diğer çalışmaların hepsi bir anda başlamış olacak. Tabi ki önümüzdeki süreçte farklı söylentiler çıkmadı değil. Bu süreci bilenler bilirler ihale sürecidir firma ihaleyi kazanır itirazlar olur bu itirazlar karara bağlanır daha sonrada müteahhit firma kendisine bir şantiye yeri bulur, şu anda da o sürecin içerisindeyiz. Aslında itirazlar sonuçlandı, fakat sadece birkaç tanesiyle ilgili bir süreç var ama firmamız sağ olsun şantiye kurma çalışmalarına başladı. Yakın zamanda şantiye kurulup çalışmalarına da başlamış olacaklar, Domaniç'imize hayırlı uğurlu olsun inşallah. Rabbim kazasız belasız inşallah tamamlamayı nasip etsin. Gerçekten yüksek standartta bir yol olacak. Belli yerlerde ciddi bir düzenleme yapılacak, örneğin; Tunçbilek geçişi artık bir nevi Tunçbilek 'in çevre yolu olacak. Muhacırlar geçişindeki o virajlar düzelmiş olacak. Domaniç – Tavşanlı yolu ciddi manada kısalmış olacak. Yüksek standartlarda konforlu bir yol olacak. Ben tekrar teşekkür ederim herkese kazasız belasız çalışmalar diliyorum” .

Ak Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler; “ İl başkanımızın ve vekilimizin dediği gibi, teşkilatımızla birlikte, bölge müdürümüz ekibiyle ve müteahhit firmamızla birlikte Domaniç yolumuzu yerinde inceleme başlangıç noktasında, istişarelerimizi yapmak için bir aradayız. Firmamızla görüştük. 2023 yılı içerisinde inşallah tüm yol bitecek. Uzun süredir bizimde gayret ettiğimiz ve bakanımız geldiğinde de kısa bir süre içinde sözünü aldığımız yolumuz, bu yıl içerisinde bölünmüş yol kısmı bitmiş olacak. Domaniç'imize hayırlı olsun! Dediğimiz gibi, Domaniç'imiz kaliteli hizmet almaya devam edecek. Bazı farklı yönde çalışmalarımızda var bunlarda oldukça inşallah sizlere açıklayacağız. Her ilçemiz olduğu gibi, Domaniç'te bizim gözbebeğimiz. Yatırım noktasında elimizden gelen gayreti vekillerimizle birlikte gösterdiğimizi ifade ediyor tekrar hayırlı olmasını diliyorum”

Açıklamalardan anlaşıldığına göre, yol çalışmaları Durabey kavşağından başlayacak ve futbol sahasına kadar duble yol olacak. Emniyet kavşağı başta olmak üzere kavşaklardaki sıkıntıları dile getirdiğimizde bu sıkıntılarında giderileceği konusunda söz aldık. Ayrıca, tek beldemiz Çukurca, turistik köyümüz Ilıcaksu ve en büyük köyümüz Muratlı'ya ilçeden çıkışın olmadığını yol olarak kullanılan geçidin resmiyette menfez olarak geçtiğini de dillendirerek, Karşıyaka köprüsünün genişletilmesi gerektiğine dikkat çektik. Emniyet kavşağında ki üst geçidin hiçbir işe yaramadığı halde yolda görüntü kısıtlamasına neden olduğu için kazaların olmasına zemin hazırladığını ve üst geçidin kaldırılması gerektiğini de yetkililere ilettik. Tüm kaza noktalarının ve taleplerin yerinde incelenerek yüksek standartlar da bir yol yapılacağı konusunda yetkililer ve siyasilerden söz aldık.

Editör: Serdar Yiğit