Domaniç Belediyesi tarafından İnegöl yönünde ki ilçe girişine yapılan Hayme Ana anıtının tamamlanma çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda zemini kaldırım ile kaplanan anıtın etrafında hilal şeklinde 16 Türk devletinin bayrağı asıldı.

Konuyla ilgili Anıtın başında açıklama yapan Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, “ Domaniç demek, tarih demek. Domaniç demek, Hayme Ana demek. Domaniç demek, Türkün yeniden doğuşu demek. Osmanlı İmparatorluğunun doğuşunun filizlendiği Domaniç, Kayıların Anası Hayme Ana'nın türbesiyle de tarihsel önemini perçinlemiştir. Tarihi ve doğası ile günden güne önemi anlaşılan Domaniç'imizin her değerini gün yüzüne çıkarmak ve bizi biz yapan değerlerle ilçemizi tanıtmak için gayret ediyoruz. Domaniç Gazetesinin fikir ve emeklerinden de faydalanarak, ilçemizin adını duyurmaya, ilçemizi tanıtmaya el birliği ile çalışıyoruz.

TÜRK DEVLETLERİNİN BAYRAKLARINIDA GÖNDERE ÇEKTİK

En büyük tarihi değerimiz olan Hayme Anamızın Türbesi Çarşamba köyümüzdedir. İlçemizin çevre yoluna bir Hayme Ana anıtı yaptırarak, yoldan gelip geçenlere ve ilçemize gelenlere Hayme Ana burada ve torunlarını bekliyor demek istiyoruz.

Ayrıca anıtın etrafını bir hilal ile çevirip tarihteki Türk devletlerinin bayraklarını da göndere çektik.

TARİHİMİZİ ANLATAN BİR HARİTA OLACAK

Bu projemiz tamamen bittiğin de, her köyümüzün özelliklerini anlatan bir harita,'' Doğuşun Toprağı Domaniç Hoşgeldiniz'' tabelası ile gelenlere tarihi hatırlatma, fotoğraf çektirmek için duranlara, Hayme Anamızın öğüdü ve tarihi bilgilendirme yazılarımızla genel bilgi vereceğiz.

HAYME ANA TORUNLARINI BEKLİYOR

Bu vesile ile 5 Eylül Pazar günü yapılacak 740. Hayme Anayı anma törenlerine halkımızı Domaniç Belediye Başkanı olarak davet ediyorum.
Gördüğünüz gibi Hayme Ana Kütahya Bursa çevre yolunda torunlarının kendisini ziyaret etmesini bekliyor” dedi.

Editör: Serdar Yiğit