Şehit Saru Batu Savcı Bey 734. kez anılacak. Pandemi dolayısıyla geçen senelerde buruk bir anma programı ile anılan Şehit Saru Batu Savcı Bey, bu sene Domaniç Kaymakamlığı himayesinde 29 Ağustos 2021 günü Domaniç Karaköy Akmeşhed Şehitliğinde her seneki içeriği ile anılacak.

Osmanlı'nın 1287 yılında Bizans'a karşı verdiği kanlı İkizce ( Domaniç ) Savaşında şehit düşen, Ertuğrul Gazinin oğlu, Hayme Ana'nın torunu, Osman Gazi'nin abisi Şehit Saru Batu Savcı Bey, Domaniç Karaköy'deki mezarı başında anılacak.

Her yıl Ağustos ayının son pazar günü gözleme ve bulgur pilavı ikramı, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve mevlidi şeriflerde anılan Saru Batu Savcı Bey Anma etkinliği Kültür Bakanlığının 2020 yılındaki Tescili sonrasında bu yıl Domaniç Kaymakamlığı himayesinde anılacak.

Ertuğrul Gazi Eğitim ve Kültür Derneği yönetim kurulu üyesi Kadir Vural, gazetemize yaptığı açıklamada, Osmanlı tarihinde Saru Batu Savcı Bey'in önemine dikkati çekerek, "Cihanşümul bir devlet olan Osmanlı'nın kurulmasında, temellerinin atılmasında büyük bir emeği olan Ertuğrul Gazi'nin büyük oğlu, Osman Gazi'nin ağabeyi Şehit Saru Batu Savcı Bey'i bizler her halukarda anıp Şühedaya Vefa borcumuzu 734 ncü KEZ anmanın onurunu yaşayacağız inşallah. Bütün hemşehrilerimizi 29 Ağustos'ta Karaköy Akmeşhed Şehitliğine davet ediyoruz. Her karış toprağı mukaddes vatanımızın kıyamete kadar azim ve kararlılıkla var olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyor, tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum mekanları cennet olsun” dedi.

Editör: Serdar Yiğit