Domaniç Kaymamı Muhammed Enes İpek'in, “Üreten Kadınlar” projesi kapsamında bir araya gelerek, Topuk Yayla da Belediyenin tahsis ettiği çadır da, patatesli, peynirli, kıymalı, haşhaşlı, otlu gözleme yanın da çay ve ayran, ayrıca saraylı, yufka ve mantı yapan Domaniçli kadınlar Gülsüm Öztürk, Emine Serici, Bahriye Karataş ve Serpil Çetin, özellikle hafta sonlarında gözleme satıyorlar.

Ev bütçesine ciddi katkı sağladıklarını ifade eden kadınlar, “ Keşke daha çok kadın aramıza katılsa da işleri büyütsek, Kaymakamımız sağ olsun ! Bir buçuk aydan beri onların fikirleri ve belediyemizin destekleri ile ev bütçesine katkı sağlıyoruz. Domaniç Gazetemiz de Dağlarımızın tanıtımını yapa yapa gelen geçen sayısını artırdı. İş te ekmekte ayağımıza geldi” dediler.

Yılardır, “Domaniç dağı bizim İnegöl'e işe giderken engelimiz değil, değerlendirebilirsek, doğduğumuz yerde doyacağımız ekmek kapımız olur' diyorduk. Kaymakam Boztepe'den sonra destek gördüğümüz Kaymakam Muhammed Enes İpek ve Belediye Başkanımız Sahvet Ertürk'ün destekleri ile hızla ilçemizi kendi yağıyla kavrulan bir ilçe durumuna geliyor.

AMA YETMEZ

Dağ yolunda daha çok tesis açılmalı, el işleri, bağ bahçe ürünleri satış alanları oluşturulmalı.

Rakımı bin metrenin üstünde olan dağlardan toplanarak yapılan, astım hastalarına şifa olan “kozalak şerbetimiz” markalaşmalı.

Şakır şakır gözleme satıldığı gibi şakı şakır doğal Domaniç cevizi, üzümü, fasulyesi ve el ürünleri de dağ yolundaki tezgâhlarda yerini almalı.

Editör: Serdar Yiğit