Yine emniyet kavşağı, yine kaza, yine Allah korudu.

İki aracın çarpıştığı emniyet kavşağında ki kazada, 3 kişi yaralanırken araçlardan biri hurdaya döndü.

Yapıldığı günden beri kazaların eksik olmadığı, her vekilin söz verip yaptırmadığı, yetkililerin “abartıyorlar” dediği Emniyet kavşağında yine iki araç bir birine girdi.

Bursa yönünden kavşağa giren araç ile Aksu yönünden giren aracın kavşakta çarpışması sonucu, 3 kişi yaralandı. Yaralılar 112 acil servis ekiplerince hastaneye kaldırılırken hurdaya dönen araçlar da çekiciyle kaza mahallinden kaldırıldı.

Yıllardır her kazada, “Bu kavşak yanlış olmuş düzeltilmesi gerek” deyip sonra unutan vekillerin aksine, “kavşakta sorun yok. Sorun sürücülerde. Kazaları da basın abartıyor” diyen yetkililerde var.

Her hafta birkaç kazanın meydana geldiği kavşak ta kazaların sıfırlanması için basit bir işlem yapılması yeterli. Tüm Avrupa ülkelerinde ve yeni yeni ülkemizin muhtelif yerlerinde örnekleri olduğu gibi. Kavşağa girerken yolun tek şeride düşmesi, ortaya da bir öbeğin yapılması tüm sorunu çözecek. En acemi sürücünün bile büyük hata yapmasını engelleyecek. Ama nedense Domaniç-Tavşanlı ve İnegöl yolu gibi kavşağımız da yıllardan beri erteleniyor.

Editör: Serdar Yiğit