Domaniç Covid-19 aşılamasında yüzde 75'i aşarak mavi (düşük riskli) kategoriye geçti.

Salgının Kontrol altına alınmasını ve toplumsal bağışıklığın sağlanmasını amaçlayan Domaniç Kaymakamlığı, Devlet Hastanesi Başhekimliği yoğun tempoyla tüm vatandaşları aşılamak için üstün bir gayret gösterdi.

Alınan kararla hem mobil hem sabit 6 ekipten oluşan bir grupla ilçedeki birçok hastaya belde ve köylere hatta pazarlara, toplumun katıldığı faaliyetlere ''aşı uygulama noktaları'' kuruldu.

Tüm bu gayretlerin sonucunda İlçemiz sarı kategoriden, mavi kategoriye geçti.

Konuya ilişkin açıklama yapan Domaniç Kaymakamı Muhammed Enes İpek, “ 9 Ağustos itibariyle ilçemizde vatandaşımızın büyük özverisiyle sağlık çalışanlarımızın üstün gayretinin birleşmesi sonucu aşılama rekoru kırıldı. Bu vesileyle 8 Ağustos gecesi itibariyle sarı kategoriden mavi kategoriye geçmiş bulunmaktayız. Başta süreci büyük bir gayret, özveri ve kahramanca yürüten sağlık personelimiz olmak üzere toplumsal duyarlılığın en güzel örneğini göstererek elini taşın altına koyup sorumluluk alan aziz vatandaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Cümlelerimi bitirmeden aşı olmayan tüm vatandaşlarımızı özellikle genç kardeşlerimi aşı olmaya davet ediyorum. Korona virüs tehdidi henüz geçmiş değil, tedbirleri elden bırakmayalım'' dedi.

Editör: Serdar Yiğit