Öncelikle 29 çeken bir Şubat ayı bitip, Mart ayına yol alırken, 31 Mart seçimlerine bir aydan daha kısa bir süre kaldı. Seçimler yaklaşırken İlçe merkezimiz dahil olmak üzere köylerimizde şenlenmeye başladı. Her gün bir siyasi partiyi misafir ediyor Köylerimiz. Velhasıl bu günlerde seçmen olarak herkes epey bi kıymetli.

Farkında mısınız ? Aklı karışık insanoğlunun gündemi ne olursa olsun, doğanın kendi gündemi vardır ve hiç şaşmaz. Seçim gündemi ile meşgulken insanoğlu cemreler düşmekte ve bahar biraz daha yüzünü göstermekte.

İlk cemre havaya düşmüştü ve havalar ısınmıştı. Sonra suya düşecek ve su ısınacak. En son toprağa düşecek cemre. Cemre ısıtıcı güçtür. Kora benzetilen bir enerji kaynağıdır.  Hava, su, toprak derken bir bakmışsın bahar gelmiş. Artık doğa canlanır, ölü toprak dirilir. Kurumuş ağaçlar, yeşermeyecek gibi duran çiçekler açmaya başlar. İnsanlar canlanır, cıvıl cıvıl olur. Mutlu olur, sevinir. Her şey yeniden başlar. Günler uzar, vakitler zamanlar çok olur. Ve zaman olur, mevsimler döner, döner, döner.  Bir bahar biter öbür bahar gelir. Kısacası cemreler de düştü ve doğa kendi gündemini Yaşamaya devam ediyor.

Aklı karışık insanoğlu deyimini kullandım ikinci paragrafta. Malum önümüz seçim. Her seçmenin aklı karışık aslında. Bir yandan ekonomik sıkıntılar devam ederken her bir insanımız geçim derdinde. Siyasilerin onları hatırlamalarına pekte aldırış etmiyor aslında. Sorunlarımız ortak. Özellikle genç nüfusunu kaybetmiş köylerimizin sorunları neredeyse aynı. Yollarının yetersizliği, sularının olmayışı gibi önemli sorunları var. İnşallah tezelden çözüme kavuşur.

Seçim demişken, Domaniç başta olmak üzere ülkem insanının asıl gündemi geçim kaygısı olmuş. Emin olun seçim sadece caddelerde asılan afiş ve bayraklarla havasını korumakta. Şahsi düşüncem onlar bile bana göre çevre ve görüntü kirliliğine neden oluyor. Olmasada olur aslında. Bu arada adayların çalışmaları konusuna gelecek olursak her bir aday kendilerini tanıtmak adına gece gündüz demeden çalışmaktalar ki en doğal hakları ama kraldan çok kralcılara bir anlam veremiyorum. Gerek sosyal medya gerekse gerçek hayatta ortamı germeye gerek yok. Tabiki Siyaset ve savunduğun kişi veya siyasi düşünce önemli ama sevgi ve saygı daha bi önemli.

Uzun lafın kısası.

Ey Domaniç’in güzel insanları! Bahar geldi, bahar… önümüz seçim ve beklide yeni yeni başlangıçlar bizleri bekliyor. Umut ekelim yarınlarımıza. Bahar moralinizin yerine geleceği mevsimdir...Bahar ayında kendimize de zaman ayırmalıyız. Unuttuğumuz güzellikleri, duyguları yaşamalıyız. Domaniç'in tatlı baharını kaçırmamalıyız. Vakit geç değil. Farkında olmalı insan… Baharın, kendisinin, hayatın, olayların, gidişatın farkında olmalı... Ömür  dediğin üç gündür. Dün geldi geçti, yarın meçhul. O halde ömür dediğin bir gündür, o da bu gündür. Seçim sonucu ne olursa olsun içinde bulunduğumuz bu günler Domaniç’li olma günüdür.

Gün biz Domaniç’liler için; ayrışma, kutuplaşma, kısır siyasi çekişmelerle birbirimizi yıpratma günü değil; kaderde, tasada ve kıvançta bir ve beraber olma günüdür. Gün; yangından mal kaçırma günü değil, yangını birlikte söndürme günüdür. Bizlerin kültürel, dostane, abilik, kardeşlik ve akrabalık bağları  “hasar” görürse bundan iktidarıyla, muhalefetiyle Domaniç’ten başlayarak 80 milyon hepimiz zarar görürüz. Bizler Domaniçliyiz , her şeye rağmen Domaniçli olmaya ve kalmaya  adayız. Domaniçli olarak sağlıcakla kalın.