Son bir hafta geriye dönüp, gerek Türkiye gündemine gerekse Domaniç gündemine baktım bu haftaki yazımı yazmadan önce.

Ülke gündemi malumunuz. Ekonomik anlamdaki zorluklar başta olmak üzere bizleri aşan bir sürü gündem. İyi ki Ankara bizlere baya bi uzak. 367 km uzaklıkta. Türkiye gündemi Birey olarak her birimizi ilgilendirse de biz Domaniç’lilerin gerçek gündemleri var aslında.

Domaniç gündemi demişken;

Bir kaç haftalık geriye dönüp baktığımızda, Hayme Ana, Ebe Ana, Şehit Saru Batu Savcı Bey etkinlikleri ve sonrasında geçen hafta Söğüt Yörük bayramı derken Eylül ayını da bitirdik. Eylül’ün son haftasının içerisindeyiz nihayetinde.

Düğün, dernek ve  cemiyetler her birimizin gündemini meşgul ederken, Domaniç Gazetesi'nin manşetlerinde, ikibin yıllık roma mezarını sırrının araştırılması ve Aksu ve Fındıcak köyleri arasında bulunan taş güllelerin gizemini  Domaniç’in gündemi olarak sunmuş. Ne Tesadüf ki, en son yazımda anlatmasak mı ? Diyerek bir yazı yazmıştım. Gazetedeki köşemde. Velhasılı tamda haftasında Domaniç'in tarihi değerleri ile ilgili haberler gündemindeydi Gazetemizin.

Her neyse gündem demişken, Eylül bitti ve önümüz Ekim ayı. Domaniçliler için kısa sürecek olan ve fotoğraflarında Domaniç'in Sonbaharının eşsiz güzelliğini arşivleyip, doya doya yaşatacaklar ile hep birlikte yaşayacağız Domaniç'te sonbaharı.

Ve sonrası malum. Kış kapıya dayanacak. Domaniç'linin gelen kış ayını evlerinde sıcak bir şekilde geçirmeleri adına, malum kömür bir adım ilerimizde, fiyatlar ateş pahası iken, Domaniç Belediyesi ve Özel İdarenin Domaniç'liye ucuz kömür tedarikini ne kadar karşılayabileceği muhakkak. Domaniç' linin Tez elden doğal gaz ile buluşturulması şart oldu artık. Domaniç Belediyesinin doğal gaz konusundaki çalışmaları umut verici seviyeye geldi. İnşallah Domaniç tez elden doğal gaz ile tanışıp kendi evinde kömüre verdiği paralar ile kiracı olarak yaşamaktan kurtulur.

Yerel seçimler yaklaşırken bir konu daha var ki, şimdilik kahve köşelerinde ve sosyal medyada konuşulmaya başlandı. Belediye başkanı aday adayları konusu. Bu konuya geçen haftaki yazımda değinmiştim aslında. Domaniç tekrardan 2024 Mart ayında Şehrül-Emin'ini seçecek. Domaniç için ehil olana nasip olsun inşallah.

Bu köşemde hep Domaniç'linin etkili ve yetkili kişilerine ulaştırmamı istediklerini yazmaya gayret ettim. Onun için bu köşemde seçilmiş ve atanmışlar ile Domaniçli arasında köprü olmaya gayret ediyorum.

Bu hafta Çakıl köylüleri ile oturup sohbet etme fırsatı buldum. Çakıl köylülerimizin Belediyemizden bir isteği var. Yapılması zormudur, kolaymıdır, Belediye Meclisi kararı gerekir mi gerekmez mi bilmiyorum ama Karşıyaka mezarlığının karşısı Çakıl köyünün eski mezarlığıymış. Daha doğrusu eskilerde, Karşıyaka mezarlığı bütün mezarlıkmış. Domaniç - Ilıcaksu - Muratlı - Çukurca ve daha ileriki yerleşim yerlerine ulaşımı sağlayan yol mezarlığı ikiye bölünce karşı taraftaki mezarlık sahipsiz kalmış bir nevi. Uzun lafın kısası Çakıl köylüleri sülalelerinin ve aile büyüklerinin gömülü bulunduğu mezarlığın etrafına istimlak duvarı istiyorlar. En azından ahirete İntikal etmişlerinin aziz hatıralarına Domaniç Belediyesinin sahip çıkmasını istiyorlar. Bilindiği üzere elçiye zeval olmaz. Domaniç Belediyesi bu konuda muhakkak duyarlı ve Çakıl Köylülerimizi memnun edecek çalışmalara imza atacaktır.

Kalın sağlıcakla.