Genç iş insanı tekrar “Ağa” oldu Genç iş insanı tekrar “Ağa” oldu

İLÇE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR İSİM

Domaniç'in gelişmesi için birçok projede yer alan Prof. Dr. Fahri Domaniç, ilçede saygın bir yere sahip. Domaniç’in, ilçeye yaptığı katkılardan dolayı 2018 yılında bir caddeye ismi verildi.

Prof. Dr. Fahri Domaniç'in anısını yaşatan anlamlı ziyaret

DOMANİÇ KONUŞULDU

Prof. Dr. Fahri Domaniç’in oğlu Raman Domaniç ve kuzeni Fatma Sevda Eren Domaniç'e yaptıkları ziyarette, ilçenin geleceği ve kalkınması için yapılabilecek projeler ele aldı. Domaniç Belediye Başkanı Engin Uysal ile yapılabilecek projeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Raman Domaniç ve Fatma Sevda Eren, Domaniç'e olan bağlılıklarını ve ilçenin gelişmesi için her zaman katkı sunmaya hazır olduklarını dile getirdiler. Belediye Başkanı Engin Uysal ise Domaniç'e gösterdikleri ilgi ve destek için Raman Domaniç ve Fatma Sevda Eren'e teşekkür etti.

Ziyaretin ardından hatıra fotoğrafı çekildi.

Prof. Dr. Fahri Domaniç'in anısını yaşatan anlamlı ziyaret

PROF. DR. FAHRİ DOMANİÇ;

Prof. Dr. Fahri Domaniç, 15 Haziran 1915'te Domaniç'te doğdu. Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'nun kuruluşunda çalıştı. Türkiye'nin ilk nükleer reaktörünü kurdu. Domaniç, akademik kariyeri boyunca birçok önemli görevde bulundu ve 15'ten fazla yayın yaptı. 23 Kasım 2007'de vefat etti.

Editör: Serdar Yiğit