Biz Türklerin Anadolu’yu yurt edişini 1071 Malazgirt Savaşı olarak kabul edersek ki benim düşüncem, daha da eskidir, 952 yıllık bir Anadolu macerası vardır Türklerin. "Öksüzlük, Köksüzlüktür" diyor ya; Yahya Kemal. Kendi özümüzden öksüz büyüyor çocuklarımız. 1000 yıllık Anadolu coğrafyasına hâkim olan Türkler ile birlikte, Oğuz Boyunun Kayı Boyu aşireti ise Domaniç'e 1230 yıllarında gelmiştir. Domaniç'te derlenmişler, toparlanmışlar ve cihanşümul bir imparatorluğun hayâllerini bu topraklarda kurmuşlardır. O günden bu güne, şiddetli bir şekilde başta Domaniç olmak üzere Anadolu insanı yani Türk halkı, okumaktan uzaklaşmış ve tarihe olan ilgi günden güne bitme noktasına gelmektedir.

Bu ilgisizlik 1000 yıllık tarihte Tuğrul Bey ile başlayıp, sayacak olursak; Alparslan 2, Melihşah 3, ve Ertuğrul Gaziye gelene kadar 26 lider değiştirmiş ve Ertuğrul Gazi Anadolu’da 27.başkan olmuştur. 36 Osmanlı padişahını ve 12 cumhurbaşkanını da eklersek, ben diyeyim lider, siz değiniz başkan 75.lideriyle yönetiliyor Anadolu. 1000 yılda 15’ten fazla rejim değişse de 1453 İstanbul'un fethiyle Fatih, 1518 Mısır’ın fethiyle Yavuz, 1839 Tanzimat ve 1923 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Cumhuriyet rejimi Anadolu’ya hâkim olmuştur.

1000 yıllık mazisine vatan, millet, devlet, dil ve din gibi değişmeyen ana unsurlarını koruyarak, 75 lider sığdırmıştır Anadolu. Malazgirt'te Sultan Alparslan ile girdiğimiz Anadolu, 30 Ağustos ruhuyla, Türk kimliğini koruyarak, ebediyen yaşayacak olan Türkiye Cumhuriyetini yıkmak, bölmek ve zarar vermek isteyen her türlü hain planın karşısında dimdik ayakta duracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.Türk yurdunun Zafer Bayramı kutlu olsun... Zaferler ayı olan Ağustos ayınıda geride bıraktık. Bu önemli ayda Saruhanlar köyümüzde Ebe Ana hayatına şahit oldu Domaniçli. Tarihine ve kültürüne sımsıkı bağlı Saruhanlar köylüleri birdiler ve beraberdiler. Ebe Ana için adeta hayır için yarıştılar. Yaptıkları hayratlar kabul olsun inşallah. Buruk bir anmada Karaköyde vardı bu hafta. Şehit Saru Batu Savcı Bey şehadetinin 736 yıl dönümünde Karaköy de bulunan şehitliğinde Kur'an-Kerim tilavetiyle anıldı. Şehit Saru Batu Savcı Bey ve Ertuğrul Gazi derneği üyelerinin mütevazi anması Şehitler unutulunca ölür, ifadesini kanıtladı bizlere. İnşallah ileriki senelerde daha görkemli anmalara şahit oluruz. Velhasılı kelam.

Önümüz Eylül ayı. Hayme Ana törenleri var. Ecdada ve Şühedaya sahip çıkmak adına en azından bu törene bari sahip çıkalım. Özümüzden haberdar olarak yaşamak her Türk'e nasip olsun inşallah.

Kalın sağlıcakla.