ÜRÜN YELPAZESİ GENİŞLİYOR

Domaniç İlçesi Çukurca Beldesi ile Muratlı Köyü arasında yapımı tamamlanan sulama göleti, çiftçilerin ufkunu genişletti.

Yıllardır bir yıl arpa ya da buğday ekilip ertesi yıl nadas bırakılan binlerce dönümlük arazide ürün yelpazesini genişletmeye başladı.

Domaniç'te köylü ürün çeşitliliğine gidiyor; Ürün yelpazesi genişliyor

GÖLET BÖLGENİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK

Domaniç Sultan Alaaddin Camii yıkılıyor Domaniç Sultan Alaaddin Camii yıkılıyor

Nevşehir'den gelip bölgede onlarca yıl patates üretimi yapan bir firma ile ortaklaşa yapılan çalışma sonucu köylü de ilk defa patates ve mısır ekimine başladı.

Toprağın çok verimli olmasına rağmen susuzluk yüzünden boş kalan tarlalarda sulama göletinin faaliyete geçmesiyle birlikte ürün yelpazesini genişletme çalışmaları da başladı.

Domaniç'te köylü ürün çeşitliliğine gidiyor; Ürün yelpazesi genişliyor

ŞU AN ARGE ÇALIŞMASI YAPILIYOR

Domaniç İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri kontrolünde bölgede kırmızı toprağa ayrı, kır toprağa ayrı cins patatesler ekildi.

Yaklaşık yüz dönümlük arazide yapılacak arge çalışmasından sonra en iyi olan patates cinsi için daha büyük ekimler yapılacak.

Domaniç'te köylü ürün çeşitliliğine gidiyor; Ürün yelpazesi genişliyor

TOPRAK PATATESE ÇOK ELVERİŞLİ

Köy halkından çiftçi Ramazan Kocaman,

“Yıllardır arpa buğday ekerdik. Hükümetimiz bize sulama göleti yaptı. Bizde artık sulanabilir arazide ürün çeşitliliğine gitmek için araştırma yaparken, Nevşehirli patates üreticileri burada çok iyi patates olur dediler. Onların desteği ile bu işe başladık bakalım hayırlısı” dedi.
Domaniç'te köylü ürün çeşitliliğine gidiyor; Ürün yelpazesi genişliyor

Dede den patates üreticisi olduğunu söyleyen Mehmet Bozbay,

“Biz yıllardır Bozüyük taraflarında patates yetiştiririz. Muratlı köyünün toprağı da patatese çok elverişli. Halkımızla birlikte burada bu yıl böyle bir çalışma başlattık hangi cinse daha iyi gelir bekleyip göreceğiz. İsteyen herkese de elimizden geldiğince destek oluruz. Birkaç ay sonra emeğimizin karşılığını göreceğiz. Bu işin bir iki milyon lira kadar bir maliyeti olacak ama bundan sonraki yıllarda iyi kazanırız” dedi.

Editör: Serdar Yiğit