Domaniç Belediyesi Kocayayla Turizm ve Ticaret Ltd. Şti. tarafından işletilen Yurt binasına ilişkin Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, açıklamalarda bulundu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, “Malumunuz üzere geçtiğimiz yıl Üniversite öğrencilerimizin yurt sorunu ile yakından ilgilendik. İlçemizde KYK yurdu olmadığından dolayı bizde Belediye olarak elimizi taşın altına koyduk ve Kız apartını Belediye kontrollü yaparak aktif hale getirdik. Şu an aktif halde çalışmasına devam etmektedir. Erkek Öğrencilerimize yönelik ise Diyanet Vakfından kiraladığımız yurdu ise tadilat ve tamirat işlerine hızlı bir şekilde çözüme kavuşturduk ve 35-40 kişilik tek kişilik ve çift kişilik odalar halinde kullanılabilir bir hale getirdik. Öğrencilerimizi burada misafir ettik” dedi.

Domaniç'te anlamlı buluşma Domaniç'te anlamlı buluşma

ASILSIZ DEDİKODU

Diyanet Vakfından kiralanan Erkek Öğrenci yurdunun bu yıl tercih edilmediği için boş kaldığını belirten Başkan Ertürk, Kamuoyunda kapatıldığına yönelik asılsız dedikodular dolaştığını söyledi.

YURT TERCİH EDİLMEDİ

Ertürk, “Bu kesinlikle doğru değildir. Belediyemiz tarafından Diyanet Vakfına her ay düzenli olarak kirası ödenmektedir. Yurdumuz açık, yalnız yeteri kadar ilçemize öğrenci gelmediğinden ve öğrenciler tarafından talep edilmediğinden dolayı yurdumuz boş durmaktadır. Lütfen, vatandaşlarımızı bu tür yanlış bilgiler ile yanıltmayalım. Yurdumuzun kapatıldığı iddiası kesinlikle doğru değildir. Saygılarımla” dedi.

Editör: Serdar Yiğit